HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Голобради съдии се подиграха с най-титулуваната таекуондистка в Европа

Голобради съдии се подиграха с най-титулуваната таекуондистка в Европа Албена Ситнилска в откритото първенство на Чехия във версия ITF. Арбитрите направиха и невъзможното да добутат до финала на спаринг в кат. 63 кг сънародничките си и не позволиха на звездата на „Фолкън“ да се качи по-високо от  бронзовото 3-то стъпало на почетната стълбичка. Домакините бяха поверили съдийството на деца на по 18-20 г. и те си подпираха своите. Ако решим да участваме догодина, ще си водим с нас утвърдени рефери, коментира водачът на групата от областния център на Пиринско и член на Съдийската комисия в европейската централа Вергилий Ситнилски с уточнението, че чехите не са в ресора му.

Нищо не можа да спре по пътя към златото другите двама представители на благоевградския клуб. Рами Шау надви конкуренцията в кат. 78 кг, а Антон Огорелков отнесе опонентите си при 64-килограмовите. Надпреварата в 100-хилядния град Нимбурк събра 520 състезатели от 16 държави.

Участвахме само с трима души, защото останалите национали вече са на подготвителен лагер в Благоевград за европейското в Ливърпул в края на идния месец. Албена се нуждае от игрова практика след тежката контузия, а Рами и Антон ще се присъединят към националния отбор със закъснение, тъй като са ангажирани с изпити във ВИАС, където са студенти, и оупънът в Чехия се явяваше един вид тренировка за тях, за да не губят ритъм, поясни В. Ситнилски.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *