Голяма каша в лагера на „числото“! Разложанинът Й. Юруков с допълнителни правомощия „нужким“ в ЦСКА 1948

Голяма каша забъркаха шефовете на ЦСКА 1948 около треньорския пост след лошия старт в историческия за отбора сезон в родния елит. Пониженият през лятото в ранг на помощник на легендата Красимир Балъков наставник Йордан Юруков, под чието ръководство бе спечелена майсторската промоция, сега получава допълнителни правомощия, но май само „наужким“. Поне това е прочитът на мъглявото съобщение от клуба за рокадата, според която Бала хем сдава поста на разложкия спец, хем с преназначението му за мениджър продължава да кара влака и да реди състава. Промените засега не засягат симитлийския тандем Спас Стоименов-Димитър Атанасовски, които, както и преди, запазват позициите си на помощници в щаба.

Пръв се изказа по казуса босът на ЦСКА 1948. „Понеже няколко човека ми се обадиха с въпрос дали Краси Балъков остава в ЦСКА, говорих с Добри Гьонов и… да, остава, даже му се разширяват правомощията и за ДЮШ. Сигурен съм, че с общи усилия на всички в клуба ще постигнем много по-добри резултати в следващите няколко седмици“, написа в профила си Цветомир Найденов.

Официалната позиция на ръководството се появи по-късно и според нея Балъков и Юруков ще имат по-различни позиции. „Поради множеството изнесени информации, слухове и спекулации относно позицията на старши треньора на ЦСКА Красимир Балъков е време да внесем яснота около случващото се в клуба и промяната в структурата. Красимир Балъков и Йордан Юруков ще продължат да работят заедно в екип начело на ЦСКА. Освен ролята си на старши треньор Балъков поема и мениджърска функция. Той ще бъде връзката между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА. Преструктурирането се извършва по английски модел с цел по-голяма свобода на Красимир Балъков при изпълнението на решенията в клуба, осигуряване на спокойствие за анализ на работния процес и максимален принос в развитието на ЦСКА. Йордан Юруков от своя страна получава още по-значима роля в подготовката и тренировъчния процес“, гласи съобщението на ЦСКА 1948.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *