Голяма мъка на празния стадион „Христо Ботев“, орлетата се занулиха на ходом с „Литекс“

Голяма мъка за 0:0 на празния стадион „Христо Ботев“ в Благоевград предложи вчерашният двубой на орлетата срещу „Литекс“. Проспано първо полувреме от хората на Уорън Фийни и стихиен натиск „на ходом“ през второто, две греди на капитана Николай Бодуров и изсипани на сляпо топки в наказателното поле доведе до подялба на точките. Младият петрички страж Илия Шаламанов започна колебливо двубоя, но постепенно влезе в час и на няколко пъти се хвърли самоотвержено в мелетата, блокирайки опитите на играчите в зелено-бяло да добутат кълбото в мрежата му. В едва втория си мач в професионалния футбол реферът Васил Минев не допусна видими грешки, не поддаде и в единствената спорна ситуация в пеналта на оранжевите, при която Станислав Манолев поиска дузпа секунди след почивката. На практика домакините не отправиха нито един точен удар в очертанията на вратата, същото важи и за гостуващия тим, който с напредване на времето се барикадира в собствената половина и заложи на добре познатия прийом „чистотата е здраве“. Най-опасният нападател на пиринци Н. Бодуров стреля с глава в 29-та мин., но топката кацна на напречната греда. Ветеранът повтори упражнението и в 81-та мин. и този път страничният стълб се оказа верен помощник на съперниците. Минута преди антракта лошо падна на тревата Стилиян Николов и напусна принудително, а впоследствие се появи на трибуните с шинирана ръка. Директорът на ловчанлии Величко Дихонов отчете факта, че четирима от футболистите на домакините са кадри на „Литекс“ – Бодуров, Манолев, Станоев и вратарят Петров.

Десетки фенове се изсипаха в сектор „Бадеми“ и озвучиха стадиона с бомбички, а за „разкош“ оцветиха баира със зелена димка. Мача изгледа и довереното лице в Благоевград на собственика на клуба Пол Белогур – Благой Грозданов, който е спряган за новия силен човек на „Дъбравска“ 1. Двамата с доскорошната шефка Ива Дацева-Уорън си похортуваха в паузата между двете полувремена, но очакваното официализиране на рокадите на върха беше отложено за неопределеното бъдеще.

„ПИРИН“: П. Петров, Бастунов, Бодуров, Дюлгеров, Ст. Николов /43-Исуф/, Станоев /73-Оукли/, Сп. Георгиев, Хендерсън, Пр. Йорданов, Манолев, Карачанаков.

„ЛИТЕКС“: Шаламанов, Сандов, Хр. Петров, Гиргински, Пл. Николов, Ив. Иванов, Бауренски /85-Петров/, Димитров /66-Христов/, Бонев /90-Минков/, Митрев, Неделчев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *