HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГОЛЯМА РАДОСТ! 3,9-кг юнак Калоян на адв. Д. Стойкова се роди навръх Голяма Богородица в МБАЛ – Благоевград

Първото бебе, родено навръх празника Голяма Богородица в благоевградската болница, е 3,9-килограмовият юнак Калоян на адвокат Даниела Стойкова. Новороденият Калоян се появил на бял свят 50 минути след полунощ под грижите на екипа на акушер-гинеколога д-р Лидия Калоянова и педиатъра д-р Стоян Кръстев.

„Юнакът е едро и здраво дете, раждането протече нормално, майката също е добре и се възстановява, нека Света Богородица ги закриля”, ориса родилката и рожбата й д-р Калоянова. Акушер-гинеколожката с над 40-годишен опит пожела навръх празника в ръцете им да се раждат доносени бебета, а колегите й от гинекология и неонатология и занапред да влагат всичките си професионални умения и обич.

Още един юнак, 2,850-килограмовият Денис от Благоевград, изплакал вчера сутринта в ръцете на болничния директор д-р Огнян Митев и д-р Орцева. В 11,30 часа пое първия си дъх и 3,650-килограмово момиченце на Милена Богомилова от Благоевград.

„Новородените са доносени и здрави, обгрижват се от медицинските специалисти”, каза началникът на неонатолгия д-р Райна Калпазанова и уточни, че 345 бебета са родени от началото на тази година в МБАЛ – Благоевград.

Колективът на специализираната болница по онкология „Свети Мина“ също се увеличи завчера, младият лекар от отделението по лъчетерапия д-р Реджеп стана баща на момиченце. С първа рожба го дари съпругата му Ати, която също работи в болницата като клиничен лаборант. Радостната вест за първата рожба на медиците бързо се разчу сред бялата гилдия. Управителят на онкология д-р Георги Георгиев и колегите му орисаха момиченцето да расте живо, здраво и щастливо, и много да радва родителите си.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *