Голяма трагедия! Три деца загинаха при срутването на моста в Генуа

Повече от 31 са загиналите при срутването на мост на магистрала в Италия. Сред жертвите има 3 деца, едно от които е на 8 години.

Сред жертвите има едно дете, вероятно и чужди туристи. 13 са ранените, а 10 души се водят в неизвестност. Според италиански издания български шофьор на тир е паднал с камиона от моста, но е оцелял като по чудо и дори се е включил в спасителната акция.

В момента на рухването по моста са се движили 30 автомобила и 3 камиона. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста. В района е имало изтичане на газ.

Генералният ни консул в Милано Росен Руфев заяви, че към момента не разполага с данни за пострадали българи при инцидента. В момента се проверява и информацията за българския тираджия, за който италиански медии съобщиха, че е паднал с камиона си от моста, но е оцелял и е започнал да помага на пострадалите.

Руфев поясни, че чуждестранните граждани сред жертвите са от Чили и Албания. Сред ранен и чешки граждани. “Няма информация за българи, които са пострадали. Няма информация и за евакуирани бълг граждани. Тъй като мостът е неустойчив и има потенциален риск отломки или част от структурата да падне, гражданите, живеещи наблизо, са помолени да напуснат района. Те са пренощувал свои близки”, заяви Росен Руфев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *