Голяма трагедия! 3-годишно дете се удави в Тунджа

Тригодишно момченце, син на козар се удави в пълноводната река Тунджа край курортното градче Павел баня. Трагичният инцидент е станал докато таткото си купувал цигари от близка бензиностанция на подбалканския път, пише в. Монитор.

Малчуганът бил оставен сам край фургона, наоколо е нямало други хора, детето е паднало от брега, който е доста стръмен на това място, уточни кметът на общината Станимир Радевски.

Тепърва ще се изяснява защо невръстното момченце е било с баща си, а не в семейното жилище. Трупчето било извадено от притекли се на помощ работници от бензиностанцията, извикана била и линейка, но дежурният екип само констатирал смъртта на детето.

По думите на градоначалника почти на същото място преди две години се удавила майката, тялото било намерено няколко дни по-късно.

Това е втори случай на удавяне на деца в региона през тази година. На 4 април във водите на язовир Копринка край Казанлък загина 17- десетокласник от професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, който скочил от скала на място, където дълбочината е над 15 м. се удави във водите на язовир Копринка край Казанлък.

Трагичният инцидент с Димитър е станал малко след 14,00 часа в сряда по време на къпане в чашата на огромния водоем на около 500 м от стената с преливниците. Сигналът бил подаден на телефон 112 от останалите момчета, които заедно с жертвата скачали от високия бряг в ледената вода, където дълбочината надхвърля 15 м. Районът е забранен за къпане, в близост има нарочни табели, които дават да се разбере че е опасно влизането заради силните течения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *