ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ! 2073 ученици от 57 училища в Пиринско влязоха в класните стаи

2073 ученици от 122 паралелки на 57 училища в Пиринско се завърнаха вчера по класните стаи, ден след излязлата в неделя следобед заповед на здравния министър Костадин Ангелов. Така след направената организация наред с децата от начален етап, седмокласниците, осмокласниците и абитуриентите, на училище тръгнаха и другите випуски, формиращи по един клас за дадената образователна институция.

„Всичко е нормално и спокойно, децата дойдоха с желание на училище и всички учители са на работа”, сподели директорът на благоевградското 9-о ОУ Василка Величкова. С връщането на 5-и и 6-и клас сега всички ученици се обучават присъствено в училището. Конкретно за Благоевград две паралелки /5, 6 клас/ на Математическата гимназия и по три паралелки – в 9, 10 и 11 клас на 5-о СУ, 7-о СУ и СУИЧЕ, се връщат на училище. По този повод от ръководството на 5-о СУ „Георги Измирлиев” уточниха, че както и в началото на годината, е направена съответната организация придвижването да се осъществява през два входа, както и че с изключение на 5-6 пътуващи ученици от областта, всички останали са дошли на училище.

Началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов коментира, че не се наблюдава голям брой отсъстващите ученици. С оглед на метеорологичната обстановка и пътуващите ученици 17 училища са взели решение да възобновят присъствените занятия от днес и по класните стаи да влязат още 894 ученици в 43 паралелки. Или общо за областта присъствените учебни занятия се възобновяват в 74 учебни заведения за 2967 ученици в 165 паралелки.

Припомняме, че според изготвения график от МОН в съответствие с разпоредбите на МЗ от четвъртък /18 февруари/ на училище трябва да се завърнат 5, 10 и 11 клас /там, където са повече от една паралелка в съответния випуск/, а към обучение в електронна среда от разстояние да превключат 7, 8 и 12 клас. Във връзка с това началникът на РУО уточни, че там, където са по една паралелка, въпросните випуски ще продължат да се обучават присъствено, което е регламентирано и в заповедта на здравния министър от 15.02.  

И. Златанов
В. Величкова

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *