Топ теми

Голямото Пиле от “Улица Сезам” почина

Актьорът Карол Спини, който играеше Голямото пиле в емблематичното детско шоу „Улица Сезам“ в продължение на половин век, почина в неделя на 85-годишна възраст.

Спини е починал в дома си в Кънектикът, след като боледуване, се казва в съобщение на Sesame Workshop, нестопанската организация, която продуцира шоуто.

Актьорът бе обявил оттеглянето си от шоуто миналата година, като избра своите наследници, които да играят както Голото пиле, така и Оскар Груш – двама герои, които той пресъздаваше и които белязаха детството на милиони.

„Керъл беше артистичен гений, чийто мил и любящ поглед към света помогна за оформянето и определянето на улица„ Сезам “от най-ранните й дни през 1969 г. през всичките пет десетилетия“, се казва в изявлението на неговите колеги.

Актьорът е спечелил множество награди “Еми” за своето творчество, както и Награда за цялостно творчество. Той също така спечели и “Грами” за най-добър запис на детска песен.

Неговият живот е запечатан в документалния филм от 2014 г. „Аз съм Голямото Пиле: Историята на Карол Спини” (I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *