Голямото пътуване – къде трафикът е натоварен

Стотици хиляди българи тръгнаха на път в навечерието на четирите почивни дни за великденските празници и в следобедните часове вече се очертаха най-невралгичните трасета.

Справка в системата за актуална пътна обстановка на АПИ – ЛИМА, показва, че, очаквано, трафикът е по-натоварен при ГКПП „Кулата“ и „Маказа“ на границата с Гърция, както и при ГКПП „Капитан Андреево“ на пътя за Турция.

Засега все пак засега през „Кулата“ се преминава нормално, съобщи bTV . На пункта обаче има засилен граничен контрол, макар да е въведен облекчен режим. За по-бързо преминаване си пригответе всички необходими документи – лични карти, талон на автомобила, ако пътувате с дете – задграничния му паспорт и, ако пътува само единият родител – заверена декларация за съгласие на другия.

На ГКПП „Илинден“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“ движението е с нормална интензивност, на ГКПП „Златоград“ и ГКПП „Ивайловград“ трафикът е спокоен.

Задръствания вече се образуват на изходите на големите градове.

В София те са на бул. „Околовръстно шосе“ при кв. „Горубляне“, на Е-79 и Панорамния път в посока Перник, на „Самоковско шосе“.

В посока Гърция през „Кулата“ малко по-натоварено е движението при Драгичево, п.в. „Кочериново“, Кресна, Долна Градешница. По пътя има засилен полицейски контрол.

В посока Турция през „Капитан Андреево“ трафикът на АМ „Марица“ става натоварен след разклона за Димитровград.

В 16 ч. АПИ ограничи движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона. Те ще бъдат спирани от патрули на Пътна и Охранителна полиция до 20 ч.

Организирани са и акции за алкохол и наркотици.

Около обяд се образува километрично задръстване на АМ „Тракия“, на 18-ия километър в посока София, заради авария на турски тир. Шофьорът е починал, вероятно от инфаркт. Ограничено беше движението в активната и изпреварващата лента. Около 14 ч. то беше възстановено.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *