Голям полицейски удар по цигарената мафия в Пловдив: арестуваха украинския бизнесмен Вячеслав Бурма

Полицията в Пловдив отново направи огромен удар в гарафа на тепетата и е арестувала 49-годишен бизнесмен по съмнения за участие в цигарената мафия. Мъжът е украинец, женен за българка. Той има фирма за търговия и рециклиране на машини за тютюнопроизводство и цигарени изделия в Пловдив. Според източници на “Марица” базата му се намира на “Кукленско шосе”.
Атаката срещу украинеца Вячеслав Бурма е била извършена още през март. Все още обаче текат експертизи на задържаната в халетата на “Таби ДВ” техника. Проверките са назначени от прокуратурата, като досега акцията не е била оповестявана.
Предполага се, че дейността на фирмата е служила за прикритие на оборудване на незаконни фабрики за производство на цигари в България. Незаконните обекти бълвали изделия за милиони, ощетяван с много пари е държавният бюджет.
При специализираната полицейска операция са претарашени офиси и складове на фирмата на чуждестранния бизнесмен в Пловдив.
Открити и конфискувани са около 35 машини за производство и преработка на тютюн и цигарени изделия, както и много части и агрегати за машините. По наша информация всичко конфискувано се съхранява в Митница Пловдив.
Към момента митнически служители и експерти от тютюневия бранш извършват проверка за това дали машините на чужденеца са законни, какво е точно тяхното предназначение, откъде и кога са внесени в нашата страна.
Наскоро пловдивската полиция разби незаконни подобни фабрики и обекти в селата Калековец, Желязно и Цалапица. Беше установено, че в нелегалните цехове се трудят и работници от Украйна.
След тази разкрита афера държавната хазна ще се пълни по редовен начин. Запознати разказват, че през последните 2-3 години стандартът на живот на украинския гражданин рязко се бе покачил.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *