STRUMA.BG с подробности за акцията в дупнишкото село Крайници

Машина за таблетиране на амфетамини и над 2 килограма готова продукция откриха криминалисти от РУ – Дупница вчера в частен дом в село Крайници. Полицаите цял ден извършваха обиск в дома на 50-г. Милослав Илиев и Силвия Джикова.

Откритата машина за производство на наркотичните таблетки е с големина на пералня машина. Тя е била опакована с найлон, все едно е току-що докарана от магазина, и никой не би се усъмнил, че е нещо различно от  битов електроуред. Полицаите конфискуваха и прахосмукачка, с която са събирани остатъците от амфетамин при таблетирането им. По този начин „производителите” не оставяли следи от веществото.

Хората в селото не могат да повярват, че Милослав Илиев се занимава с дрога. Съселяните му го определиха като кротък и работлив човек. Пенсионирал се от мината в Бобов дол, ходел за по няколко месеца на работа в Италия и се връщал при сина си, който бил абитуриент преди две години и в момента работел в София.

Милослав Илиев е роден в Тутракан, но от години се заселил покрай Силвия Джикова, с която живее в с. Крайници. Самата тя пък от години била на работа в Италия и рядко си идвала на село.

Къщата, в която живее семейството, е неизмазана и е в лошо състояние отвън, но от вътре била обзаведена по последна мода с мебели от Италия, коментираха съседи на семейството.

Синът и дъщерята на семейството са задържани за 72 часа.

По време на задържането родителите им са били в Италия.

Уведомен е дежурен прокурор.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *