Гол на играч от „Беласица“ претендира за №1 на сезона

Мачът в Микрево, който “Беласица” спечели инфарктно с 4:3 срещу нахъсаните гости от “Надежда” буквално в последните секунди, заради развоя си предизвика психофизичен дискомфорт у преобладаващата част от стотиците петрички фенове, последван от почти истерична радост от победния финал. Наставникът на комитите Саша Симонович обаче не скри притесненията си от множеството грешки в дефанзивен план.

„Напрежението отново ни дойде в повече и доведе до липса на концентрация най-вече в защитния вал. Ясно е, че всички, независимо от мястото в класирането и целите, които преследват, ще скачат срещу нас на 120 процента. Спечелихме единия от 5-те финала, които ни предстоят. Ще си поговорим сериозно с момчетата. Иначе съм доволен от футболистите за резултатния щурм в края, играл съм много мачове и знам, че е изключително трудно да обърнеш резултата, след като си изоставал 5-6 минути преди края”, коментира сърбинът.

Мнението си за зрелищния сблъсък изказаха и двама от голмайсторите. “Ще започна с благодарности към всички от отбора за непримиримия характер, който показахме в този наистина луд мач. Успяхме да осъществим наглед невъзможен обрат, предвид малкото време, с което разполагахме. За сетен път доказахме, че сме добър отбор, който не се отказва и преследва успеха до края. Надявам се във визитата на “Велбъжд” да се наложим без подобни инфарктни ситуации”, заяви капитанът Марти Таушанов, който донесе победата в 93-та мин.

“Трябва да се пробват и такива неща, затова футболът е красива игра. Преди да получа топката от Мони Бояджиев, се огледах и видях, че няма противников футболист на 5 метра от мен, и реших да стрелям директно, търсейки изненадата. Радвам се, че успях да вкарам, но повече съм доволен, че изтръгнахме 3-те точки”, сподели авторът на първото попадение в мача Аспарух Смилков.

След като изпълнението му се завъртя в медийното пространство, куп специалисти се произнесоха, че с право може да претендира за гол на сезона в ЮЗ Трета лига.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *