Гонят хандбалист на „Пирин“ (ГД) при важна победа в Габрово

Хандбалният „Пирин“ (ГД) остана на върха в „А“ група след победата над „Чардафон“ с 27:20 (11:7) в Габрово. Неврокопчани имат равен брой точки с „Шумен“, но са с по-добра голова разлика. Те поведоха още в началото и удържаха на домакинските опити да се противопоставят. Местният тим използва всякакви методи, включително и прекомерно твърда игра, която изнерви допълнително южняците. Жертва на емоциите си стана Николай Нейчев, който в 37-та мин. получи червен картон заради удар в лицето на съперник. Независимо от това гостите продължиха наказателната си акция и взеха 2-те точки.

„Важна победа в нелека среща, в която съперникът ни направи всичко необходимо, за да ни затрудни и да извлече положителен резултат. Доволен съм от играта на всички момчета, разочарова ме дисквалификацията на Николай Нейчев. Не искам да коментирам решението на съдиите, но е неприятно, когато получиш такъв удар да не можеш да разчиташ на един от основните си състезатели“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов. Неговият отбор посреща след седмица „Спартак“(Вн).

„ПИРИН“ (ГД): Танев, Копривленски – 2, Мелков, Тодоров – 1, Магдалинчев – 5, Чакмаков – 7, Нейчев – 4 (Ортомаров, Николов, Янев, Юсев, Кузе – 3, Калчев – 2, Симеонов – 3).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *