Горанов: Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството

Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството и това е необосновано.  Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов.

“Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес отношенията между партньорите на Божков в неговия бизнес или други договорни партньори от медии, е опит за пренасяне на вина към правителството. Единственият извод е, че позицията на Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число и министър-председателя. И според мен това е необосновано, защото бизнес отношенията между визираните днес г-н Божков и г-н Домусчиев си е само тяхна тема”, посочи финансовият министър.

Той уточни, че той е поддържал контакти с Васил Божков в качеството си на министър, само за да коментират как би могла да се подобри бизнес ситуацията в страната. Горанов бе категоричен, че Божков не е получавал привилигировано третиране от нито един държавен орган

“Той не е получавал привилигировано третиране от нито един държавен орган и мисля коментарите да спрат дотук, истината ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство и кой крив, кой прав, ще разберем”, посочи Горанов.

Той подчерта, че от началото на управленския мандат няма нито едно нормативно решение, което да либерализира този тип бизнес.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *