Горанов: Прокуратурата възложи данъчни проверки на фирми, свързани с Божков

Има възложени от прокуратурата проверки на фирми, свързани с Васил Божков, както и проверки на самия Божков. Така финасовият министър Владислав Горанов отговори на въпроса дали е истина, че сметки на бизнесмена са били запорирани. Горанов направи това, след като отговори на въпроси на депутатите от бюджетната комисия в парламента, предаде БГНЕС.

„Най-лесният и бърз отговор е данъчна тайна“, каза той, за да прекрати коментара си по темата.

Финансовият министър потвърди, че правителството има желание да закупи машини за гласуване, но това ще се случи, след като въпросът бъде решен на законодателно ниво.

„Ако приемем, че самите машини биха възлезни, така съм чувал от експерти, някъде около 1500 лв. бройката и ако примем, че са необходими, заедно с резерва от бройки около 15 000 машини. Ако се върнем в 6 клас 15 х 15 = 225“, изчисли Горанов.

Той уточни, че те ще бъдат закупени, а няма да се наемат под наем, защото това не е устоичиво решение.

„Ако държавната компания „Информационно обслужване“ закупи тези машини и може да настройва софтуера им за всеки вид избори, това е добро и устойчиво решение“, коментира той и припомни, че правителството е възложило на вицепремиера Томислав Дончев да се заеме с организацията на машинното гласуване.

По негови думи сега престояли дебатите за технологията, както и имало нужда да се обсъдят някои моменти в изборния кодекс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *