След безпрецедентен балотаж проф. П. Миланов отрязан от член на Общото събрание в ЮЗУ

След тайно гласуване и безпрецедентен балотаж шефът на отдел „Европейски проекти“ проф. П. Миланов отпадна от квотата на администрацията за Общото събрание на ЮЗУ.

Ръководителят на отдел „Европейски проекти“ в ЮЗУ проф. д-р Петър Миланов няма да участва в Общото събрание на университета с мандат 2019-2023 г .Това се случи, след като проф. Миланов не събра достатъчно гласове на проведените избори и последвалия безпрецедентен балож на Общото събрание на служителите и администрацията в ЮЗУ.

Както е известно, членовете на най-висшия университетски орган за управление – Общото събрание, се определят на квотен принцип. В него влизат 72-75% от хабилитираните преподаватели /т.е. професори и доценти/, 15-16% студенти и т.н. Конкретно администрацията, служителите, помощният персонал, които по списъчен състав наброяват 305 човека, имат 6 квоти – т.е. трябва да излъчат 6 свои представители.

Изборите започнаха вчера /15.11./ в 14 часа и приключиха 3 часа по-късно. В аулата на университета се събраха служители от всички звена и отдели – от университетските бази на Предел и Бачиново, чистачки, охрана, домакини, инспекторите от Учебен отдел, секретари ….

Председателят на Комисията по предложенията и провеждане на избора Станислава Андонова, инспектор „Чуждестранни студенти“, съобщи, че има постъпили 6 предложения за членове на Общото събрание на университета и това са: Николай Тахов, проф. Петър Миланов, Красимир Папучаров, Камелия Илиева, Николай Наумов и Антоанела Ванева. Водещият на събранието Красимир Папучаров попита дали има и други предложения, но такива не постъпиха. Бе разяснено и че съгласно процедурата за избран се счита кандидат, получил 50%  плюс един глас. Ако обаче някой и от шестимата предложени не събере необходимия вот, но има повече от 20%, отива на балотаж, т.е. участват в повторно гласуване.

След отпечатването и раздаването на бюлетините пред 3-те урни в аулата се извиха дълги опашки. По-късно стана ясно, че са гласували  221 човека, белите бюлетини са 17, а невалидните 16. Досегашният помощник-ректор Николай Тахов получава 158 гласа, началникът на отдел „Образователни дейности“ Красимир Папучаров 152 гласа, началник/административен секретар Камелия Илиева е подкрепена от 156 членове на Общото събрание, Николай Наумов,  ръководител  отдел “Комуникационно и техническо обслужване”, има 149 гласа,  Антоанела  Ванева – инспектор специалност „Право“ – 139 гласа. Проф. Петър Миланов получи подкрепата на 106 от членовете на Общото събрание.

По този повод Ст. Андонова разясни, че за да влезе в Общото събрание на университета, кандидатът трябва да има 111 гласа. „Това означава, че от   предложените 6-има влизат само 5-има. Един човек не е успял да събере достатъчно гласове и това е проф. Петър Миланов“, обяви председателят на Комисията по предложенията и провеждане на избора.

Красимир Папучаров припомни, че според регламента във втория тур ще участват кандидати, събрали не по-малко от 20 процента подкрепа, в случая Петър Миланов, и даде думата за предложения. В залата настана оживление и хората започнаха да коментират помежду си.

„Не виждам други предложения“, констатира точно 30 секунди след като даде думата на присъстващите Кр. Папучаров. Тогава в аулата се чу името на Йордан Спиров, който е системен администратор – техническа поддръжка в отдел “Комуникационно и техническо обслужване”.

Така се стигна до балотаж и печатане на нови бюлетини, този път с имената на двамата кандидати. Последва и нова проверка на кворума, след което и ново тайно гласуване.

„За“ проф. Миланов гласуваха 54 човека, като невалидните бюлетини бяха 6, а белите 7. Йордан Спиров бе подкрепен от 133 членове на Общото събрание.

„Йордан Спиров е новият член на Общото събрание на университета”, обяви Кр. Папучаров и закри Общото събрание на администрацията и помощния персонал. Така след балотажа проф. Миланов остана извън Общото събрание на ЮЗУ.    

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

64 Коментара

 1. Миланов

  Най-голямата наглост е конкурса за професор на Дурева. Сегашният декан на ПМФ доказан професионалист. Толкава години води факултета в добро и лошо. Накрая ти си тъпанар ще направим една педагожка професор, защото тя даваше пари на Миланов по проектите.
  Сега сделката е ясна Дурева – професор, Каращранова – Декан. Двечките щастливи.

  Отговори
  1. Путина-Курникова

   Т.н. “конкурс” за професор по информатика в ПМФ, на който при 3-ма кандидати, от които единият 2 мандата декан и с недостижими за повечето “професори” научни публикации и постижения, другият е “голям” доктор на математическите науки (!) и също доказан учен в информатиката, и една пишман-доцентка с публикации в областта на методиката и педагогиката, ха познайте от първия път кой го е спечелил? Ами, както е установено в ЮЗУ-то от калпавия модел БоЮр-ПеМи печели този, който снася парички на ненаситните крадци, т.е. педагожката Дурева (Глупакова, на руски!). А честито на стадото!

   Отговори
   1. знаещ

    Доц.д-р Стефан Стефанов престанете с Вашите злобни коментари. Всички знаем Вашите сексуални наклоностти но не е необходимо и ник нейма да е Путина / за Курников можете да мечтаете в мокрите си сънища/ Зад Вашите писания прозира само ЗАВИСТ, ЗАВИСТ,ЗАВИСТ . Истината е че се присламчихте към този конкурс но в България не всички са на “другия бряг”.с тъпото си поведение и “красивата си мутра” си обречен на самота ПЕДЕРАСТ ДОЛЕН

    Отговори
    1. Иван Б. Иванов

     Мъж на нечистоплътната повлекана с мазната коса Даниела Дурева /Глупакова/, по мъж Тупарова , е гнусния гоцеделчевския помак Георги Тупаров, по жена Дурев . Двамата са първенци в позмазването, колко задници и предници са излизали за да се издигнат и да получават пари , то не беше Гюдженов, не беше проф Дамяновски ментор на дисертацията на Тупаров , не бяха други важни клечки, проекти , командировки , агенция по акредитация ….. Нищо не са постигнали по нормален начин и плюят срещу всеки конкурент и опонент и като няма какво , измислят неверни неща и обиди срещу всеки който им пречи .

     Отговори
     1. Запознат

      Този Тупарев – Дуров е двуфазен он редовно оножда застарелите ИТ специалиски но и него редовно го онождат братята помашки манафи .

     2. запознат 2

      Те да бяха само Гюдженов и Дамяновски. Ами лизането на Чимката, на Славчо Щраковия, на Георги Тотковия от Пловдивския полувисш университет … Само Дуревата с нечистоплътната пи*ка може да хареса гнусния доцент Тупарев – Дуров с обрязания дълъг наху*ник .

     3. Запознат3

      Този гнъсен гоцеделчевски помак доцент Георги Тупарев наистина е извратен двуфазен активен и пасивен педераст .

     4. запознат

      Много ми хареса това за нечистоплътната пи*чка на повлеканата Дурева с мазната коса и Тупарев – Дуров с дългия обрязан наху*ник.

     5. запознат

      Този доц. Георги Тупаров има афинитет към дебелогъзи пишман информатични доцентки – жена му Даниела Дурева, кумата му Елена Каращранова, Юлияна Пенева, Мария Нишева, Петя Асенова, Катерина Марчева, …

     6. към запознат

      Само Георги Тупаров с неговия дълъг обрязан наху*ник пълен с пичи въшки може да оножда дълбоките дебели задници на дебелогъзите пишман информатички доцентки.

     7. Към запознат

      Познавам този Георги Тупаров, той не е двуфазен а трифазен- е*е жени, е*е мъже и него го е*ът. Като малък в Гоце Делчев му викаха Гошо Лекето. Майка му е стралджанска циганка, а баща му е помак от гоце-дельчевски район. Какво можеш да очакваш от кръстоската на стралджанска циганка и гоци-дельчевски помак – гнусния обрязан помак Георги Тупаров.

  2. мавро

   Професорката Дурева е само една от тримата новоповишени в длъжност в Информатиката. Добре би било да се обърне прожектора и към лакея на Миланов – Мавревски. Все пак той игра важната роля – да брои правилно гласовете. Новоизлюпен доцент по същата прословута биоинформатика, със същите грандиозни резултати. Вчера испешно реализира поръчението да се вре наляво и надясно за да след кой как гласува. След това и се включи в правилното брене…

   Отговори
 2. наблюдател

  Колко народ напусна, заради Миланов и Юруков. Който не се харесва на двойката, гоним го. Той вече не ни е необходим, дори преди това да е доказан професионалист.

  Отговори
 3. Доста видял

  Развала и миси!
  Този велик ирокоспектърен професор БЮ преподава информатика на неспециалисти! Това и асистентите го могат по-добре от него! За ПМ – нямам думи! От времето на ИвМир не си взимаше часовете. А когато се контузи, асистентите му взимаха часовете! Я да се провери доц. ИвТрен колко часове му е отработил, докато е бил в болнични! А колко е гепил по това време от проекти, пак в болнични! Но ИМ си го натресе!
  Уж математиците били велики ректори, то и КЧ бе, но едно лице в анцунг седеше в кабинета при Камето и прибираше, а КрП официално търгуваше изпитите! А в ПИфа какво бе! После ИМ малко ги разбърка смеките, като прати една година заместника си ТП да организира изпитите (питайте ДГ, тя ги знае тези неща), но после се предаде и търговията продължи!
  Сега вече се плащат изпитите в магазин, срещу касова бележка! И държавата печели ДДС, и мафията е честна!
  Още ли си харсвате БЮ, дето еин двор не можа да застели с плочки! Или искате да ви корумпира с парите, които открадна от заплатите ви, а сега щи ви дава 10 % увеличение! То вие вече сте доста назад – четири години замръзнали заплати!
  Още ли го харесвате? Ами нека тогава лакеите да се развихрят за още четири години, като например бившата шефка на студенския съвет, дето я гласят за главен асистент -ермелиьо, Делиьо, искаш ли да си главен асистент? Ами тогава прислугмай!
  Още ли го харесвате, като педагозите, дето му се вързаха, та сега зализаната прическа, дето им е декан, освен да се усмихва, на академичния никой не й е чул гласа?
  Още ли си го харесвате, та един истински математик като декана на ПМФ Ст.Ст. не го удостоиха с лъжност, ама я подариха на удобната ДД.ва?
  Е, къде ще стигнете след 4 години?
  Ще ви закрият! На тезгяха за ликвидация – ако това е целта на упражнението, няма по подходящи от БЮ и ПМ!
  какво да очакваме?

  Отговори
  1. Бармалей

   Единственото спасение за ЮЗУ е нов ректор, който веднага да назначи пълна ревизия от външни ревизор, както навремето направи Гюдженое при първия си мандат, и незабавно уволнение на пенсионерите, вкл. Бюруков, та да си закачи “професорската” диплома в тоалетната. С него изригване и на подобните му пишман-професори барабар с новоизлюпената Дурева (фамилията и показва интелекта и). Иначе блатото ще продължи и пропадането ще стане необратимо!

   Отговори
 4. Историята

  Навремето ТПФ на покойния Божков бе държава в държавата – с отделно счетоводство и учебен график, а Божков бе ректор в сянка и дърпаше конците, създаде и колежа по туризъм, за да смъква пари. После този модел се прехвърли в ПИФ по времето на Воденицата Сашо, също отделен график, счетоводства и т.н. Явно краденето се услади на академичните некадърници и те разпространиха модела на безнаказаност, подлизурство и слагачество тотално, от което ЮЗУ загуби силно имидж, а БЮруков никой от останалите ректори не го бръсне за слива. Крайно време е колективът да се самоочисти от такива гадини, ако не иска да загине!

  Отговори
 5. Вероника Георгиев

  Синът ми завърши в ЮЗУ и ПИФ! Пази мили спомени! Като чета тези неща…не знам какво е станало. Познавам част от тогавашните асистенти! Бяха свестни хора, студентите ги обичаха. Да, чувам различни истории за това “трио”! И то колоритни! Дано не са верни! Нека имат доблест и си тръгнат сами! Правят ми впечатления мноого статии за ЮЗУ в последните седмици…отвратително звучат. .като отношения между хората . Лъха на тирания и деспотизъм! Ако е така- ами трябва да не биват избирани и да се игнорират! И да- студентите са нашето бъдеще!

  Отговори
 6. Наглост

  Колеги, не се поддавайте на провокацията и заплахите да се провали кворума на ОС. На това ОС на 27.11. Юруков ТРЯБВА да бъде изритан от ЮЗУ и не трябва да е повече ректор. Трябва да бъдат изритани от ЮЗУ и неговите съветници агенти и ченгета наДС Миланов и Марин.

  Отговори
 7. Внимание!!!

  Разпространяват лъжлива информация, че всичко е точно и под контрол, държат всички….. ?????Всички ги подкрепяли……???? Но, това е лъжа!!!!! Искат хората да се страхуват и да не изразяват свободно волята си на ОС. Единственият им шанс е да подправят резултатите на ОС с техни комисии и броячи на урните. Не трябва да им бъде позволено това да се случи…….!!!!!Това са ченгета на ДС – БЮ, ПМ- агент андреев и НМ.
  Говорим за школата на Държавна сигурност. Пресата трябва да се намеси за това!

  Отговори
 8. under construction

  Псевдо учения Юруков е първият професор станал такъв с две нови категории статии – IN PREPARATION и UNDER REVIEW. Нещо повече дори гордо се е окичил с такива в своето CV в сайта на съвета на ректорите. Както знаем една публикация “се брои”, след като е била рецензирана и одобрена за публикуване. Странното е че съществото подвизаващо се в ъгловия кабинет на ректората вече 4 години се самопроизведе със статии UNDER REVIEW без дори да изпита и грам притеснение. Още по-странно е как нагласеното журе е преценило че трябва да приеме подобни статии.
  БРАВО! Заслужена позиция на професор! Ако по подобен безконтролен начин държавата допуска неспособни и некадърни да вървят нагоре по веригата на академичните длъжности – жална им майка на българската наука и образование.

  Отговори
 9. член на колектива

  Миланов не е виновен. Друг му позволява тази неща!!!
  Кой го остави след 68 години???
  Кой го кани на съвети – Академичен и Факултетен на ПМФ /без да има право//?
  Кой го закриля толкова години като свещена крава???
  Големият въпрос е КОЙ?!

  Отговори
 10. наблюдател

  Дори да се гласува за някои от другите кандидати. Агент Андреев се е погрижил за фалшиви бюлетини. Говорим за школата на Държавна сигурност. Не виждате ли, че не му пука. Само стои в барчето и говори глупости по жените.

  Отговори
 11. Наглостта е на върха!

  Студенти, асистенти, доценти, професори и администрация, огледайте се накакво сме заприличали!!! Харесва ли най-арогантните и прости хора да издевателстват над нас и институцията! Али Мисков се държи арогантно, учейки се от Нм и Пм. Малкият гейзер заплашва студенти, урежда студенти, хиспити и получава по няколко хиляди подарък за верността си към хунтата. Бюрков подготвя терен за нова кооперация, а БГ тормози целия ПИФ със заместничките каки. едната го уважава любовно а другата му реди всички испити … Пмилланов търси нова длъжност с помощта на аверите си Нямаме бъдеще по този път, по който вървим! Всички ние сме отговорни …

  Отговори
 12. Асистент

  А тази маймуна дето и викат Бай Ганьо, усетил вече накъде духа вятъра веднага притихна и се подмазва на Апостолуф и Ив мирчов. Търси контакт с тях, подмазва се на техните хора и е най-милия с асистентите в пиф. Явно Бюрков и Андрейов са пътници. Обаче ще е най-големата грешка на следващия ректор ако позволи на този думбал да продължи да дерибейства

  Отговори
 13. Иво

  Отвратен съм от това как се минават изборите в ПИФ. Връзкарите дето не са влизали в ефин час си плащат изпитите през АВунева и магазини за дрехи и обувки

  Отговори
  1. Студент

   Ако говориш за изпитите лошото е, че от магазина са нагли и искат и обувки даси купуваме. Само измамници са се навързали тия наглеци в пифа

   Отговори
 14. Кебап 13

  Някой да знае кога ще раздават кебапчетата за избор на декан на ПМФ? А тези за избор на ректор?
  Наистина няма по-достойни от Каращран велика и БЮри мислителя! Аз съм твърдо за(д) тях.
  Пуф паф пуф паф ще се спукам от смях….

  Отговори
  1. само питам?

   А педагожката Дурачкова Даниела няма ли да се кандидатира за декан заедно с мераците си за “професор” по информатика?

   Отговори
 15. Още история

  Изгонения от БАН и задлъжнял с хиляди лева алкохолик Миланов, със протекции го приемат в ЮЗУ на работа. Години наред никой в университета и по-точно от ПМФ , не иска да бъде с него в една стая, защото вонеше на алкохол от половин километър, обикаляше по кабинетите и искаше пари назаем, за да поддържа алкохолната си зависимост. Два пъти му спасяваха живота и викаха бърза помощ в университета за него. А сега бил “Няма по достойни от Миланов и Юруков. Те вдигнаха на крака този университет.” Истината е друга – тези двамата БЮ и куция агент Андреев заровиха университата под земята.

  Отговори
 16. Н.Н.

  Престанете да пишете такива неща! Няма по достойни от Миланов и Юруков. Те вдигнаха на крака този университет. Създадоха добри лаборатории, привлякога световно известни учени, които днес преподават тук вместо да са в други университети.
  С удоволствие пия кафе с тях в барчето, защото разговорите с тях са приятни, а когато заговорят за наука, няма по ерудирани от тях.
  Това че преподавателите не знаят как да ползват техниката която им бе закупена не е оправдание да роптаят, ние сме първия университет който инвестира толкова сериозно в персонални устройства с постоянен високоскоростен интернет.
  С покриването на тенис кортовете ще видите че и спортната ни база ще е на световно ниво.
  Единствените които са против професорите Юруков и Миланов са само онези които не могат нищо, онези които завиждат за това че те изградиха екипи, утвърдиха университета като научен център.
  Ако академичния състав не успее да види колко добронамерено и всеотдайно работят и двамата в полза на университета значи не ги заслужавате тези достойни мъже.
  Вярно е че нямат много публикации, но мислите ли че от всичките проблеми които им завеща предишното ръководство науниверситета им остава време да пишат, не те са като диригенти, чийто инструмент е самия оркестър. Велики хора, блестящи умове, всеотдайни професионалисти.

  Отговори
  1. Некой си

   Хе хе, по-добра пародия и ирония скоро не бях срещал. “Великите” ти учени довлякоха световно неизвестни даскали от телефонния колеж в София и други подобни, изгонени от техните школа, а изолираха истински учени-благоевградчани, напр. доц. В. Христов, който като шеф на кат. КСТ им направи CISCO акадевия, а за благодарност го прогониха в ТУ-София. Драсканиците ви, ако не са толкова смешни, са жалки и тъжни!

   Отговори
 17. Малко история

  БЮ е неспособен да изкара и един лев с честен труд. Навремето подскачаше покрай ИвМ в опит да закърпи финансите за поредното запиване в кръчмето на Кончето или в Операта. А това беше нужно защото жена му (която не помня някога да е издавала касов бон за каквато и да е дейност като заболекар) дъжеше изкъсо семейните финанси. Вярно че после “децата им взеха да работят та да изкарат пари” за тази скромна къщичка на улица “Скаптопара”. Самият БЮ се озлобяваше особено към хората които имаха уменията с честен труд да припечелват и таеше тази злоба в себе си. Таеше я толкова много че никой не можа да разбере що за човек е. 2002 защитава докторска степен по методика на обучението по. 2003 става доцент по същото, страхотен бърз ход, не без заслугите на Мирчев. И отново благодарение на това че добре се прикриваше докато Мирчев го буташе напред. А то бутането беше сериозно – написа му дисертацията, направи го набързо доцент (макар че не се разбра с какво се хабилитира, а и никъде няма следа да е писал хабилитационен труд), после декан и зам. ректор. За целия период във властта единственото с което се занимаваше беше да руши, да подклажда вражди, но и да се прави на значително по-приемлив от Мирчев за околните. Тази прикритост е много характерна за школовката на бившото ДС, което може би не е случайно. Изведнъж…. 2018 о, чудо (!) всички разбрахме че е станал най-добрия биоинформатик в университета, но от публикациите му се вижда че е станал и спец по отказоустойчиви системи, а също и спец по радиология, Ч.У.Д.О.!!! Какво пребразяване, магия!!!!! Тази му метаморфоза е направо за бестселър!!!!
  През същите тези години се окопаваше във властта и агент андреев. Довлякъл се в ЮЗУ натирен от БАН, обикаляше по кабинетите и искаше пари назаем за да поддържа алкохолната си зависимост. Стигаше се дотам че да заплашва ако някой не му дадеше пари. Но както винаги мишките се надушват и ПМ и БЮ станаха неразделни, а Мирчев така и не разбра как го сготвиха.
  Днес една група хора без морал и характер присламчили се до тях за да израстнат без заслуги и постижения твърдят че Юруков е достоен. Много ми се ще да ми дадат един конкретен пример за неговото достойно управление, или пък Миланов, който доколкото чета коментари на неговите протежета бил страхотен учен. С парите които завлякога, с безсмислената апаратура която се купи (за да се получат едни комисионни) и хилядите лични облаги които си създадоха на чрез парите от бюджета на университета какво направиха? Много повече постижения и публикации имат хора на които дори им беше отказан достъп до финансиране.

  Замислете се, осъзнайте се, това са паразити на гърба на всички честни хора в ЮЗУ ( а и на техните протежета, но пък те доброволно дават да им изцеждат силите )…

  Вън от ЮЗУ на тази сган!

  Отговори
 18. Професор пенсионер

  Преподавах в ЮЗУ около 35 години, още преди 1989 г., сета съм пенсионерка, но познавам и БоЮр, и ИвМир, и покойните Чимев и Божков и съм свидетел как постепенно мЪтематическата мътилка, започнала от симбиозата на Чимев с Райо Чората продължи с Гюдженов-Шапката и се разрастна многократно при Мирчев, да не говорим за некадърника Юруков. Но поне Мирчев бе хитър и находчив, напр. веднага след 10 Ноември 1089 направи фирма и почна, срещу пари, естествено, подготовка на ученици за елитните гимназии, докато Борето Юрука подсмърчаше около него, киснеше в ресторанта на Операта и търсеше откъде да доставя компютри срещу тлъсти комисионни. Всичко бе докато Мирчев го избута до “д-р” и доцент по методика и го направи незаслужено зекан и зам. ректор. Но както няма ненаказано добро, така и Мирчев си го получи. Така е, като не можеш да преценяваш хората и се ограждаш с некадърни негодници. Дано сега се избере читав човек за ректор, та да очисти ръководството то цялата натрупана гнилоч!

  Отговори
 19. студентка

  Прочетох коментарите. Аз съм студентка в друг факултет, не в Природо-математическия. Това което се пише за проф. Миланов е истина. И при нас не влизаше в лекции. Само обясни колко е важно да учим и да ходим на консултации при него. Аз отидох да го попитам. Стаята му беше заключена, той беше в кафенето. Не си направих и труда да го питам нещо. Друга колежка го беше питала, той много бързал.
  Ако имам възможност ще се махна от университета.

  Отговори
 20. студент

  Аз съм студент. Не знам как е било в миналото, но в момента проф. Миланов не влезе нито веднъж в лекция. Няколко пъти влезе за 20 минути и ни обясни как е в западните университети. Не знам как е там, но да не влезеш от 15 пъти нито веднъж.
  На изпита се държа като задник. Не се извинявам за израза. Викаше, крещеше, ако някои го попиташе нещо го обиждаше. Съжалявам, че записах ЮЗУ. В специалност “Информатика” й други не си взимат часовете. Това е като пандемия, затова се принудих да запиша курсове в Софт. Уни. Да науча нещо и аз.

  Отговори
 21. Нина Илиева

  в последните две години като гражданка на Благоевград се наслушах на десетки истории свързани с тази личност и с другите две особи от управленската тройка! Ако дори 10 процента от чутото е вярно те нямат място в учебно заведение! Абсурдно е в 21 век да се издевателства над хора в университет, да се държат като дерибеи, да се шпионират хора и да се поставят в подчинено положение хора. ЮЗУ беше символ на града ни, а сега е място на кабинетни и коридорни битки, борба за власт и разпределянето на влияние. Тъжно ми е, но голямат ми дъщеря се изсмя когато я попитах защо не иска да учи тук. Показа ми статия, че вратите в един факултет се заключват отвърте на държавен изпит и има охрана! Не и повярвах! Това е толкова срамен акт, че може да се направи само от болен мозък. Надявам се да е някаква грешка това все още! Защото искам децата ми да са тук до нас и да помагат за развитието на града ни!

  Отговори
 22. Борчо Борко

  Я, помислете:
  БЮ е доктор и доцент по методика.
  За година написа толкова статии по новата наука биоинформатика, че стана професор!
  А що не чете лекции по професурата си?
  А Пешко чете ли лекции по биоинформатика?
  И къде публикуваха великите вождове учебник?
  А за министъра – той идваше заради изборите и защо е над нивото на Боре – там е заместник-гавния прокурор. Борчо е между другото!
  Алимиса нека си урежда студентите в общото събрание! Те не са овце, виждат че три месеца един ремонт не могат стори, а не университет да управлява тази клика!

  Отговори
 23. бан ан

  “Великият” учЕн Миланов е толкова велик че човек не може да открие негова самостоятелна статия, а тези които се откриват са с поне 4-5 съавтора. Интересно дали има принос или просто защото урежа парите е бил добавян служебно? Нали със същата схема и супер биоинформатика се самопроизведе в професор. Ако действаха правилата, които те направиха, първите които НИКОГА нямаше да могат да стана професори щяха да са те двамата с БЮ. А за тях правила знаем че нямаше – те бяха за да се спрат всички кадърни и да се прокарат протежета напред – добре че някои от техните вече започнаха да се еманципират.

  Отговори
 24. не спящ

  На всички факултетни събрания спечелиха нашите хора. Сега ли ще ни смените?

  Проф. Юруков и проф. Миланов са достойни хора. Запомнете на 27.11 ще ги изберем.

  Отговори
 25. ПОБЕДИТЕЛ

  Не ви ли стана ясно, че нищо не можете да направите. Последните три седмици минстъра на образованието идва два пъти в ЮЗУ. Ако имаше нещо нередно, нямаше въобще да дойде. Просто ще си изберем ЮРУКОВ. Вече всичко е решено, нищо не зависи от ВАС. Тези дето го подкрепяме сме повече.

  Вие НЕДОСТАЙНИ ….ВЪН

  Отговори
  1. СвищоФ

   Мислиш си че министъра е идвал за да потвърди поткрепата си за тях, няма лошо да си в заблуда. Това с кой е разговарял министъра след официалната част няма как да го знаеш. Иначе всичко е много добре обяснено в закона – БЮ е пенсионер, ПМ е пенсионер не могат да са нито ректор нито заместник-ректор. А министъра втори експеримент а-ла Свищовския няма да позволи – това е ясно. Вие си купувайте колкото си искате гласове. Достатъчно е само един да подаде жалба в съда.

   Отговори
 26. Трендафил

  Сега да се организират хората от университета и подобно на на колегите си от Свищов, които тогава натириха тамошния ректор, да ги изметат и тия во главе с БЮ и мазнишката им клика – то Красо ил Камето, то Пешо или Радка, а за Мудурски и дума да не обелваме – тоя велик мислител на 70 години още е главен счетоводител и не знае да пусне копютъра! А плюва срещу преподавателите! Само затова ако Борючко бе у ред, да го бе махнал. Ана нали трябва найко с подписа си да прикрива далаверата. Това “двойния подпис” е удобно нещо в ръцете на тандеба Мдурски-Борко. Делкат ли по равно?

  Отговори
 27. преподавател

  Проверете статиите и цитиранията на този достоен човек. Когато достигнете неговото ниво тогава можете да го критикувате. Вие сте недостойни дори да стоите до него в кафенето.
  Виждали ли сте кога си тръгва. Браво проф. Юруков, че махнехте боклука и оставихте един еродиран учен до себе си. Браво. Адмирации!!!!

  Отговори
  1. Аз НЕ подкрепям юруков

   Ти явно не знаеш как да боравиш с библиографските системи, какви цитати видя, какви статии толкова велики намери?
   Това че е дописван е факт – същия факт както е и с часовете – други му ги вземат а той си ги пише. Но нали мравчиците знаят че стига да са послушни, рано или късно той ще им организира уредено доцентско конкурсче.
   Сега го защитавате, но ще сте първите които ще хвърлите камък срещу него за да се докажете на новия ректор (който и да е той), но номерата ви няма да минат.

   Отговори
 28. подкрепящ

  Недоволни сте, защото проф. Миланов въведе правила и много не можаха да станат хабилитирани. За разлика от преди (времето на Мирчев) сега има правила и много хора се ядосват на този достоен човек.
  Адмирации професоре. Ние Ви подкрепяме. Елате на събранието да дадем урок на тези негодници

  Отговори
  1. Бай Хой

   Като какъв го каните, и кой си ти, че да го каниш на събранието? Той не е член на това събрание, нито хабилитиран на щат и няма място за външни навлеци там!

   Отговори
 29. Калинка

  Питаме се, кои предложи заслужилия управленец Папучаров за член на общото събрание? За каква трудова дейност? За какви управленски решения? За какъв административен принос? Или има друга задача? като го гледахме миналата година как брой, пак ще “греши” в полза на началника си, че инак вече е пътик!

  Отговори
  1. МОН

   Папучаров също е пътник. Той трябва вече да е пенсионер. За какъв член на ОС е избран. Дали има 5 работни дни присъствие тази година. Появява се само като дойде време за ОС да брои верно за партията на некадърниците. Вън от ЮЗУ на кликата пишан “професора” БЮ, агента на ДС и Бай Ганьо от ПИФ, а с тях и мазника Папучарката

   Отговори
  2. проф. Мишо Константинов

   Че как иначе, на Папуца за това му плащат – цяла година шляпа карти с другия пенсионер-електротехника в мазето, а на изборите включва шайката платени “броячи” и осигурява “правилния” избор!

   Отговори
 30. МОН

  Миланов и Юруков са пътници! Съдбата им е предрешена защото рано или късно всичко се връща. И двамата направиха много бели, унижиха доста хора, сега е време те да бъдат натирени в ъгъла. Рано или късно МОН, ДАНС, НАП, прокуратурата, сметната палата ще се заемат с тези хубостници. Безстопанственост, некомпетентност, присвояване на средства, бюджетни и по европрограми, нагласени обществени поръчки – това е резултата от техните действия.

  Отговори
 31. ОГРАБЕНИ

  Обръщам се към професори, доценти, преподаватели, служители и студенти!
  На най – нископлатеното съсловие в ЮЗУ ни бе отнето правото да получаваме
  минималната работна заплата, определена от държавата за ,,три месеца”,
  които продължават вече цяла година С тези ,,КЪРВАВИ” пари ви бяха закупени
  таблети, бяха раздадени бонуси, бяха увеличени заплати.
  И пак ли ще изберете същите хора????
  ГЛАСУВАЙТЕ ПО СЪВЕСТ!!!

  Отговори
 32. Мони кабел учи

  Хайде, да е хаирлия махането на тази отвратителна пиявица от снагата на ЮЗУ. Сега на 27.11.2019 членовете на общото събрание трябва да изритат в незаслужена пенсия, както е по закон, пишман-професора по методика на информатиката, а снего и камарилата му от слагачи и лизачи с наднормени тегла и похотливи мераци, та дано най-сетне ЮЗУ влезе в релсите на нормалните университети!

  Отговори
 33. Атанасов

  Към доволния – Вземи си го у вас този достоен човек да ти прави лаборатории, да ти проверява телефоните, да вика хората за щяло и нещяло и да задява жена ти, държейки я за ръка и фъфлейки в лицето и пред десетки хора! И Юруков няма да бъде избран! Такъв административен натиск НИКОГА не е имало! И ако си минал в петък вечер покрай ректората, както винаги по тъмно, събралите се там трима хубосници доста шумно и алкохолна анализираха изхвърлянето на знаменосеца на Юруков! Поздравления за достойните служители от ЮЗУ, които дръзнаха да застанат срещу това мачкане! Нека повярват в силите си хората и реализират промяната. И да не се допуска грозният сценарии в педагогическия и правния факултет! Позорно и грозно, видяно от десетки хора! На това ли учите студентите!???

  Отговори
 34. бесен

  Гадни долни драскачи като Юруков стане ректор отново, ще се разправим с всички Вас. Миланов ще е заместник ректор и ще Ви дадем да се разберете. Уволнение за Вас.

  Отговори
 35. доволен

  Стига обвинявахте този достоен човек. Той направи много за университета. Направи центрове, благодарение на него в ЮЗУ имаше много проекти. Само завиждате на един достоен човек.
  Настина Юруков пак ще стане ректор. Даже Миланов ще стане заместник ректор.

  Отговори
  1. Ювенал

   Куцият дявол ще стане зам. ректор, ама друг път (в някой друг живот)! Това е началото на края на престъпната клика на доносници, подлизурковци и крадци, окупирали ЮЗУ. Щом и Папучарката не е успял да пробута този пенсионер, значи има светлина в тунела!

   Отговори
 36. Мирослав Киров

  Невероятна победа! Браво на всички! Поклон! Сега нека вземат пример и преподавателите и студентите! И нека не става както в педагогиката й най-вече в ПИФ! Хората в града с ирония сочат с пръст ПИФ и нещата там! Пародия! С купени 15 човека и студенти от ДВЕ специалности! Позор Юруков!!! Позор!!! И ти какво си правил там …не можа и да обясниш!!! Отиват си…и Юруков и Миланов…а техният заоблен любимец… Той ще бъде с двете каки! Сам!!! Хайде ЮЗУ…повярвайте си още малко и изметете тези зли хора!

  Отговори
 37. Запознат

  Браво! Администрацията даде урок по безстрашие на преподавателите от ЮЗУ. Жалки псевдоучени като БЮ, агент Андреев и много други се опитват да се докопат до властта отново с манипулации, страх и принуда. Със силово налагане на 6-ма лизачи и подлоги на некдърния ректор за представители на администацията в ОС. Но уви , не успяха – дясната. ръка на пишман “професора”беше отрязана. Вие сте нашата гордост колеги. Браво! Успех и на преподавателите в предстоящето ОС. Кликата БЮ, куция агент на ДС и НМарин трябва да бъдат изритани от този университет.

  Отговори
 38. Бай Миху Шафьорчето

  След като години наред едно ДС ченге се подвизаваше като преподавател и рушеше академичния дух в университета (а преди това правеше същото в БАН) и много от преподавателите просто безмълвно се нагаждаха, а някои дори се подмазваха, за да намажат и те от паричните потоци, които му се даваха да контролира, днес секретарките, чистачките, техниците, готвачките, библиотекарките, шофьорите в този унивеситет проявиха смелост и отказаха да припознаят Миланов като техен представител. Това дори и преподаватели с десетки публикации (някои в пъти повече от учЕните Миланов и Юруков взети заедно) не посмяха да направят години наред. Що сте толкова безгъбначни бе колеги преподаватели???? До кога ще го търпите това брадато същество? Още колко време ще му давате да управлява в сянка? До кога ще му позволявате да руши институцията ЮЗУ?

  Отговори
 39. ХАХА

  Хахаха, браво! След като им са били сервирани наготово шестима “истински” застъпници на администрацията в Общото събрание, е настъпил лек катарзис.
  За избраните 5 от първоначално натресените 6 съм 100% убеден, че ще са отново твърдо зад псевдо-професора по информатика. Нима Папучаров, който 4 години не се мяркаше в университета, а сега е като конска муха залепнала за БЮ, няма да гласува за него. Та той ще е основен инструмент в “броенето”? Или Наумов с таблетчетата, бърникащ из пощите на преподаватели и служители, за да трие собствение си нескопосано написани имейли с правописни грешки? Камелия, Тахов и Ванева … Абсурд!
  Е поне някой се е осмелил да предложи друг вместо да прегласуват до безкрай Миланов (докато не го изберат). Макар и малък това е един добър урок! Поздравления за този, който е дал предложението! И поздравления за всички, които не са се поддали на страха!
  Притеснително обаче е че така както си подсигури 5 сигурни гласа от квотата на администрацията, псевдо-професора по информатика със заплахи си подсигури и такива в квотите на асистентите по факултети. За студентите също е работил усилено. А както знаят всички една голяма част от професорите и доцентите са лесни за купуване с таблет, с бонус, с проект, с конкурс, а там където това не работи със заплахи от агент Андреев. Въпросът е искат ли хората наистина промяна или тези, които я жадуват са малцинство? Остават още 10 дни, така че ще видим ….

  Между другото, Юруков дали приключи писането на управленската си програма? Чакаме да я видим… или втория мандат е с ясна цел – ТОТАЛ ЩЕТА за университета и хората в него, а и за града.

  Отговори
 40. проф. Миланов

  Не се радвайте! Сега на изборите ще се постараем да се брои както трябва и да няма такива недоразумения! Ще сложим наши си хора, които знаят как да броят и какво да правят за да стане проф. Юруков ректор! Уверявам Ви, че ще ръководим честно и справедливо както досега!

  Отговори
 41. Браво

  Как само греят лицата на хората от първата снимка! Това е ясен знак, че хората копнеят за промяна. Символично обикновените хора от администрацията наказват тираничното поведение на един самозабравил се човек. да кажа само – не съм част от юзу, но мой близък работи там и цяла вечер черпи и се радва за това, че в петък един тиранин е получил заслуженото!!!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *