ГОРЕЩА ИЗПОВЕД! Нападателят от Кресна К. Десподов: Успях благодарение на брат ми, в 22.00 ч. ни спираха интернета, в 23.00 – кабелната

Нападателят от Кресна Кирил Десподов, който е една от младите звезди на ЦСКА, отдаде дължимото за възхода на кариерата си на своя брат Димитър в гореща изповед, в която акцентира и върху заслугата на Христо Стоичков за дебюта му при мъжете още на 15 г., както и върху лишенията, съпътстващи живота на професионалния футболист.

„Нямаше да стигна до „Армията“, ако до мен не беше брат ми. Успях благодарение на него. Когато отидох в „Литекс“, бях на 11, а той на 13. Беше ми като майка. Когато си тръгна от клуба, дълго плаках. После спря с футбола на 19 г., а аз продължих, но винаги чувствах подкрепата му. Докато бях в Ловеч, в 22.00 ч. ни спираха интернета, в 23.00 ч. – кабелната. Лишавал съм се от много неща, но това е пътят да успееш. Хората говорят, че не излизаме от дискотеките. Нормално е понякога да отбележим някоя голяма победа, ние все пак сме млади хора. Със сигурност обаче мен няма да ме видите всеки ден по заведенията”, заяви националът и върна лентата към периода, в който Камата бе треньор на ловчанлии. „Стоичков ме взе в първия тим на 15 г. и 3 месеца и дебютирах три седмици по-късно. Повярва в мен. Не му пукаше, че съм едно хлапе. Такъв човек е, който не показва чувствата си, но знае кога да бъде строг и как да покаже, че държи на теб. Винаги ще си остане много специален за мен”, категоричен е 22-годишният футболист, преди да посочи своята формула за прогрес в любимата игра.

„За да станеш добър играч, трябва да си силен характер, да имаш силна психика. На терена трябва да си арогантен, защото ако ти не си, другият ще го направи и ще те смачка. Извън терена обаче не мога да кажа, че съм арогантен. Никога не съм отказвал снимка или автограф. Случвало се е да се храня и да дойде някой да помоли да се снимаме. Ставам от масата и го правим”, завърши изповедта си кресналията.

МАРТИН СТОЙЧЕВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *