HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГОРЕЩА НОВИНА! Ето какво решиха за българите след Брекзит

Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да посещават Великобритания след Брекзит, без да са им необходими визи.

Това пише в. “Гардиън”, като се позова на правителствени източници.
Според източниците обаче

Това обаче не означава, че гражданите на ЕС автоматично ще имат право да остават във Великобритания за неопределен срок. Ако искат да работят в страната, те ще трябва да се съобразяват с новите миграционни ограничения.

Министри многократно са казвали, че Брекзитът ще даде на правителството властта да контролира миграцията, но това не означава, че то иска да я спре напълно. Правителството също така иска да продължи да позволява на компаниите да наемат квалифицирани работници от ЕС.

Източниците отрекоха твърденията, че правителството планира да въведе квоти, за да контролира броя на работници от ЕС, които идват да работят в определени сектори във Великобритания.

Имиграционните планове, които трябва да бъдат оповестени по-късно тази година, ще очертаят предложенията на правителството за нова дългосрочна система.

Междувременно “Файненшъл таймс” написа, че броят на гражданите на ЕС, работещи в Обединеното кралство, е рекорден заради голямото увеличение на броя на българите и румънците.

2,37 милиона граждани на страни членки на ЕС са работили на острова между април и юни. Това е увеличение със 126 000, в сравнение със същия период на 2016 година, което в голяма степен се дължи на броя на работниците от България и Румъния. Те са с над 1/4 до 337 000 през последните 12 месеца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *