Горещините идват, до 40 градуса през седмицата

В следващите дни ще усетим истински летни температури, дори по-високи от обичайните за юни с близо 10 градуса.

До полунощ краткотрайните превалявания ще спират и облачността в повечето райони ще намалява до ясно време. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 13 до 18 градуса. 

Утре ни очаква слънчево време, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни валежи ще има само на отделни места.  

Повишението на температурите ще продължи и те ще бъдат от 28 до 34 градуса, малко по-ниски в североизточните райони и по Черноморието.

 Това ще бъде само началото на поредица от няколко доста горещи дни, в които температурите в в някои места в низините и Югозападна България ще превишат 35-37 градуса. 

В Западна Европа времето е хладно, на места превалява дъжд. Топло, с летни температури, е в централните части на континента, както и в източните: в Киев и Москва температурите са едни от най-високите на целия континент, до 35 градуса. 

Започва повишение и на температурите на Балканите, като в следващите няколко дни тук ще има и температури до около 40 градуса.

У нас в сряда ще бъде горещо, с температури от 32 до 37, 38 градуса. Малко по-ниски температури ще има на изток и по Черноморието. Там на места в следобедните часове ще превали и прегърми.

В четвъртък малка вероятност за краткотрайни превалявания има само по морския бряг. В страната ще бъде горещо, с температури от 34 до 39 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в петък.

В събота температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от 31 до 36 градуса, в югозападните райони с градус-два по-високи. Атмосферата ще бъде неустойчива и на много места ще има гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В неделя температурите ще се понижат още малко и ще бъдат около 30 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *