Горещи новини от пресконференция с кмета Р. Томов! 2 предприятия стъпват в Благоевград, разкриват близо 1000 работни места, културата през 2019 г. бръкна в джоба на данъкоплатците с над 1 100 000 лв. над заложеното

Нова църква в Благоевград ще се строи в района на зеленчуковия пазар, това съобщи на пресконференция кметът на областния град Румен Томов. Това са се договорили на среща с БПЦ, начело с Неврокопския митрополит Серафим.

От църквата са поискали 1.5 дка за строителството на новия храм, като така ще се запази и зеленчуковият пазар, каза още Р. Томов.

2 големи фирми са в процедура за изграждане на предприятия в Благоевград – едната е немската Otto Bock  в района на “Струматекс”. Там ще се разкрият между 100 и 300 работни места, а инвестицията се очаква да е 10 млн. евро. Датско предприятие в сферата на хранително-вкусовата промишленост ще инвестира 50 млн. лв. в своя фабрика, в която ще работят между 500-600 души и ще се захранва със суровини от района.

Кметът Р. Томов оповести част от харчовете в културната сфера за тази година.

За блуз и джаз феста при планирани 60 000 лв. са похарчени 85 000 лв.. За младежкия театрален фестивал “Тарарабумбия” при планирани 100 000 лв. са изразходвани 180 000 лв. За Франкофоли  при заложени 580 000 лв. направеният разход е над 1 600 000 млн. лв.

В петък кметът на Благоевград внася в ОбС предложение за прекратяване на договора с оператора на новото сметище, избран с обществена поръчка, стана ясно още по време на пресконференцията.

Функциите ще се делигират от благоевградската фирма “Биострой”, която има лиценза и трябва да се купят само 4 допълнителни машини.

Кметът Р. Томов информира и за сериозен проблем и при избора на изпълнител за изграждане на подлеза в кв. “Грамада”, заради който общината ще търпи сериозни финансови санкции.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Цацата Гешов

    Да се вземат от Камбата и приближените му похарчените пари над планираните разходи, като се осъди за безстопанственост и му се запорират имотите и доходите!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *