ГОРЕЩИ СТРАСТИ В ОБС – ДУПНИЦА! Иванка Терзийска спаси уволнението от Общинската счетоводна къща с гласовете на ОДБ, ЕНП и част от ГЕРБ

Управителката на Общинската счетоводна къща в Дупница Иванка Терзийска бе спасена от уволнение от общинските съветници от ОДБ, ЕНП и част от ГЕРБ.

Кметът на общината Методи Чимев внесе на сесията вчера извънредна докладна записка, с която настояваше Иванка Терзийска да бъде отстранена от поста и на нейно място да се назначи Елисавета Симеонова. Мотивите на кмета са, че при вътрешна проверка било установено, че Терзийска е работила паралелно за себе си, като е сключила граждански договори с „Напоителни системи – клон Струма-Места” и с няколко основни училища в общината, като е получавала възнаграждения за това, които салагала в джоба си.

Най-активен защитник на Иванка Терзийска на вчерашното заседание беше Костадин Костадинов от ОДБ. Той се усъмни в истинността на твърденията на кмета Чимев и поиска справка от зам. кмета на общината Олга Китанова колко и с кои фирми е работила Терзийска на граждански договор като физическо лице. Справката беше прочетена на всеослушание пред всички и тя потвърди казаното от кмета.

Независимият общински съветник д-р Пламен Соколов поиска на следващо заседание да бъде изслушана самата управителка, за да се чуе и нейната гледна точка. При последвалото гласуване 12 общински съветници се обявиха „против” уволнението, трима бяха „против” и 6 се въздържаха.

Кандидатката за поста на Терзийска – Е. Симеонова, стоя през целия ден на сесията в очакване на решението на ОбС, с което да я назначат, но накрая си тръгна разочарована.

На вчерашната сесия като предпоследна точка местните парламентаристи гласуваха общината да даде 100 000 лв. заем на общинската болница. В залата бяха останали 23-ма от 30-имата съветници, колкото бяха в началото на заседанието.

Финансовият директор на частната болница и общински съветник от ОДБ Костадин Костадинов заяви от микрофона, че ще гласува “за” заема, ако общинският съветник от ГЕРБ, хирургът д-р Йордан Никулчин, поеме морална и политическа отговорност, че 100 000 лв. ще бъдат оползотворени правилно. На това предизвикателство д-р Никулчин отговори по мъжки: “Поемам политическа и морална отговорност”. Така с 23 гласа “за” общинската болница получи временно глътка въздух.

На излизане от залата д-р Никулчин заяви: “Ще поискам извинение от К. Костадинов, след като стане факт правилното изразходване на парите. Следващата седмица ще се издължим на доставчик на лекарства в размер на 146 000 лв. Със заема от общината и икономията от 20 000 лв., която сме калкулирали последния месец, и с част от заплатите на лекарите в болницата ще погасим този голям дълг. Някои колеги недоволстваха, че този месец ще получат половината си заплати, но без тази жертва няма да има болница”, заяви д-р Никулчин.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *