Горски шеф в Сапарева баня и семейството му подложени на терор от дървен контрабандист, подаде жалба в полицията, че е застрашен животът им

Мъж, заловен с незаконна дървесина, застрашава  живота на директора на общинското Горско стопанство в Сапарева баня Александър Алащинов и семейството му, става ясно от подадена жалба в РУП – Дупница.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Александър Алащинов, който разказа: “Едно лице от Сапарева баня, на което няма да спомена името, тъй като се страхувам за живота на семейството ми, беше спряло с жълт микробус на центъра на Сапарево, където живея. Всеки обед пътувам от Сапарева баня до вкъщи, обядвам и се връщам обратно на работа. Мъжът, който ме заплаши с нож в ръка, беше в жълт микробус. През 2018 г. същият беше хванат с пълен джип с дърва за огрев, незаконно придобити. Тогава му бяха отнети и джипът, и дървата. Получи и съответното парично наказание. Откакто му конфискувахме джипа, аз и семейството ми сме подложени на постоянен тормоз. Две седмици преди да извади нож на центъра на Сапарево, този мъж се опита да ме убие на пътя. Научил е графикът ми на пътуване от дома ми до Сапарева баня и обратно. На три пъти през последните две седмици ме засича с микробуса на пътя за Сапарево. За да избегна челен удар, се налага да излизам с лекия автомобил на банкета. Засега успявам да се предпазя.
Когато ми извади ножа на центъра на селото, имаше няколко човека, но никой не пожела да стане свидетел пред полицията, страхуват се. Този мъж е лежал в затвора за обир на бензиностанция по времето на соца. За него няма закони. Подавах сигнал в прокуратурата срещу него, но от там приключиха разследването заради липса на доказателства”, обясни видимо притеснен Ал. Алащинов. Той добави още, че мъжът е звънял и на съпругата му със заплаха, че ще я отвлече и ще я продаде на цигани.

Репортер на “Струма” научи, че жалбата на Александър Алащинов е срещу Димитър Д., който живее в кв. „Гюргево” в Сапарева баня.

ПЕТЯ КОСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *