Горско ризото

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 1/4 ч. ч. кашу, 1 ч. ч. лук, 2 1/2 ч. ч. печурки, 1/4 ч. л. черен пипер (прясно смлян), 1 ч. ч. грах (пресен или замразен), 6 ч. ч. зеленчуков бульон, 1 ч. ч. кафяв ориз, 2 скилидки чесън, 1 ч. л. мащерка, 1 ч. л. ябълков оцет, сол.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете кашуто в малка купа и го залейте с 1 ч. ч. вода. Оставете го да се накисне за 30 минути. В голям тиган (с капак) изсипете наситнения лук и 1/4 ч. ч. вода. Похлупете и гответе на силен огън в продължение на 5 минути.
Прибавете почистените и нарязани гъби и черния пипер и гответе на умерен огън, без капак, докато гъбите омекнат (около 8-10 минути).
Изсипете граха и гответе 5 минути, като добавите вода (1-2 с. л.), ако е необходимо, за да не залепват зеленчуците. Свалете съда от котлона и оставете настрана. В тенджера сипете зеленчуковия бульон, ориза, чесъна и мащерката. Оставете да заври на силен огън. Намалете силата на огъня до средна степен, похлупете и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато оризът се свари (около 45 минути). Сложете кашуто в блендер заедно с водата, в която е било накиснато, и пасирайте до гладка смес. В тенджерата с ориза добавете сместа с гъби и грах, както и млякото от кашу, заедно с оцета и солта. Гответе без капак на средна температура, като разбърквате често, до готовност на ориза (добавете още вода, ако течността е напълно абсорбирана).



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *