HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГОСПОД ПОМАГА! Баща на тежко болно детенце спечели 100 бона от лотарията!

Бащата на 12-годишно момиче от доспатското село Змеица, което е в будна кома, спечели 100 000 лева от лотарията.

Семейството на 38-годишния Реджеп Газиев и съпругата му Магдалена от години живее в недоимък, но не се предава, предаде БНТ.

Съпрузите имат две дъщери. По-голямата – 12-годишната Мирела, се родила в седмия месец и е с няколко тежки диагнози – детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия. Ситуацията обаче станала още по-тежка през 2014 г., когато след гърч момиченцето изпада в будна кома.

“Когато се роди, лекарите дори ми казаха да я оставя. Но аз тогава казах “Не и не”, защото няма да позволя моето дете да е като в Могилино. И оттогава са борим. Беше наистина сравнително добре, даже се радвахме, че вече произнасяше думи. През 2014 г. обаче, след един гърч заради някаква инфекция, изпадна в будна кома и така е до ден днешен. До тогава ядеше пасирана храна, хранихме се, но вече от 3 години е на специална храна за сонда и е скъпа и си мислехме че ще се справим в началото, но се оказа много, много трудно”, споделя майката Магдалена.

Жената е личен асистент на дъщеря си на 4-часов работен ден. Затова получава чисто 197 лв.

Мирела обаче се нуждае от постоянни грижи. На ден са ѝ нужни 4 шишета храна, едното от които струва 3,60 лева, а за лекарствата ѝ всеки месец трябват 700 лв.

За да издържа семейството, бащата Реджеп дори отишъл на гурбет за няколко месеца. Но пък тогава майка му се разболяла и се принудил да се върне. За храната на дъщеря си двамата съпрузи често разчитали на дарители, на които и сега са благодарни.

“Трудя се за детето, за майка ми, за цялото семейство, разбираш ли, не спирам, почнал съм работа от малък, това е, може и по-малък да съм бил от мойта дъщеря”, споделя Газиев.

Той е убеден, че печалбата от 100 000 лева от лотарията е Божия помощ. По Коледа отец Иван от Нови хан му изпратил картичка и 10 шишета храна за Мирела и икона.

“Мюсюлманин съм, но не хвърлих иконата. Видях знак на самата Коледа на една ябълка. Посегнах да я изям, беше изсъхнала, но на нея имаше кръст. Сега ще направя един разсадник и другите пари ще стоят за детето за храна. Това е. Каквото изкарам с моя труд, разбираш ли, решил съм да направя една чешма, да пият хората. И ще възстановя стария римски мост по пътя за Доспат”, казва Реджеп Газиев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *