Гостите преценяват дома ви за 38 секунди, и първо забелязват това

Според нови проучвания, когато в дома ви влиза някой, са му необходими 38 секунди, за да направи преценка на дома ви.

Независимо дали става дума за миризмата, декора, температурата или количеството на прането, по – малко от минута е решаваща за посетителите да си вземат бележка за вида на жилището и как се чувстват в него, пише idei.bg.

Но какво първо забелязват?

Според изследване, направено сред 2000 възрастни първото най – голямо впечатление прави миризмата на дома, последвана от температурата и чистотата. Проучването разкри обаче, че трима от 10 души не биха казали на своите домакини какво всъщност мислят за домовете им.

Проучване сред домакините показа, че повечето са под напрежение, когато очакват  посещение, а над 86 на сто чистят основно преди пристигането на гостите.

Шест на всеки 10 се гордее с дома си, а половината от запитаните се притесняват какво мислят другите за дома им при първото им посещение.

И така, ако очаквате посещение от хора за първи път, ето кои са топ 10 на нещата, които забелязват първо и по които съдят за  дома ви…

1. Миризмата

2. Температурата

3. Дали къщата е почистена или не

4. Колко удобни са мебелите

5. Дали има неизмити неща

6. Мръсни прозорци

7. Книгите, които притежавате

8. Колко добре са поддържани мебелите

9. Цвят на стените

10. Прашни ли за мебели или аксесоари 

И така, вече знаете какво гледат гостите ви. Бъдете готови за неочаквани или очаквани посетители и акцентирайте върху тези елементи! 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *