Топ теми

Гости от сръбския град Ягодина посрещна община Ковачевци

Делегация от сръбската община Ягодина, водена от Драган Маркович Палма, председател на Политическа партия „Обединена Сърбия”, депутат в сръбския национален парламент и председател на градската скупщина на Ягодина, посети община Ковачевци. Кметът Васил Станимиров поздрави гостите, с които Ковачевци поддържа културни, спортни и икономически взаимоотношения. Делегацията от общински служители, лекари и съветници в местния минипарламент бяха посрещнати от председателя на Общинския съвет на Ковачевци Венцислав Тодоров, общински съветници и кметски наместници от общината. На срещата присъства и народният представител Валери Жаблянов.

„В последната една година, откакто ние сътрудничим с гр. Ягодина и с г-н Драган Маркович Палма, затвърдихме нашите приятелски взаимоотношения, културно-историческото ни сътрудничество и ще се радвам през новия мандат да продължим това сътрудничество и да развием икономически взаимоотношения между двете общини“, посрещна делегацията Станимиров.

“Между нашите две общини има повече от братско приятелство, аз ще помогна на Ковачевци, ще доведа инвеститори в тази малка красива община, за да помогна на моя брат. Ние досега сме се срещали няколко пъти и винаги след нашите срещи узнаваме нещо ново един за друг, а това, което е важно за двете държави и двата народа в бъдещето, това е повишаване на икономическото сътрудничество, защото никога не са били по-добри отношенията между Сърбия и България, отколкото през последните няколко години. Мога да кажа, че България не е само съседна страна, но и братска”, отвърна на домакина Драган Палма.

Той обеща при предстоящото гостуване на делегация от Ковачевци да подари от община Ягодина компютри за училището в Лобош, народни носии за певческата група и за два футболни отбора от община Ковачевци екипи и пълно оборудване. Драган Палма подари плакета на община Ягодина на кмета Станимиров.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *