Готвят голяма секира за държавните чиновници, започва чистка

Държавните чиновници, които се занимават с едни и същи дейности в министерствата, ще бъдат съкратени.

Те ще се преквалифицират, преразпределят или освобождават. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който откри конференция, посветена на проект за въвеждане на споделени услуги в държавната администрация, съобщава БНТ.

Дейностите, които могат да се изпълняват от общи звена в министерствата и другите държавни ведомства са счетоводство, управление на обществените поръчки, одит, управление на човешките ресурси, информационни технологии, архив и други.

Като лош пример за управление, Дончев посочи държавните почивни станции, които са към 100. По думите му, в повечето случаи те се управляват лошо, нямат добри финансови резултати, качеството на предлаганите услуги е лошо, а ползата им за държавните служители – съмнително. Вицепремиерът очаква първи резултати за подобряване и централизиране на управлението им, да са на лице до една година.

Ръководителят на Световната банка Томи Томсън изтъкна, че всички промени е важно да се правят в полза на гражданите и да доведат до по-високо качество на услугите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *