Готови са резултатите от аутопсията на починалия в Банско китаец

Резултатите за коронавирус са отрицателни. Това сочат резултатите от аутопсията на мъжа от Китай, починал в Банско, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.  Министърът изказа съболезнования на семейството. Установено е, че той е починал от инфаркт. Преди това е прекарал няколко часа в спортния център в Банско, като е бил и в сауната. 

Както struma.bg писа, 55-годишен китаец почина внезапно в четиризвезден хотел в Банско.

„Да, уведомени сме за случая. Става въпрос за британски гражданин от китайски произход. Пристигнал е в Банско от Великобритания. Това, което знам, е, че му е прилошало, пристигнал е спешен екип, но той вече бил починал и е транспортиран до МБАЛ – Разлог за аутопсия. Уведомен е Националният координационен център по проблемите на коронавируса и РЗИ – Благоевград и ще чакаме резултати”, каза кметът Иван Кадев.

В следобедните часове вчера бе направена и аутопсия на починалия китаец.

От Съюза на туристическия бизнес в Банско също направиха своя справка за конкретния случай и успокоиха, че туристът не е посещавал Китай.

„Мъжът е пристигнал в Банско от Лондон преди няколко дни. Той е роден и живял във Великобритания, така че случаят въобще не може да бъде свързван с това, което се случва в Китай в момента. Направихме справка и засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай“, каза Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес.

Иначе инцидентът е станал в събота около 20.15 часа. 55-годишният Зен Юнг Занг бил в ресторанта на хотела и вечерял, когато внезапно му прилошало, а секунди по-късно припаднал. От рецепцията незабавно подали сигнал и на място се отзовал екип на Спешен център – Банско, но медиците само констатирали смъртта му. Той е транспортиран до Спешен център – Разлог и оттам е закаран в МБАЛ – Благоевград за аутопсия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *