Гоцеделчевските хандбалисти биха навън на старта в „А“ група

Хандбалният „Пирин“ (ГД) победи новака „Асти`91“ с 37:32 /18:14/ в Хасково на старта в „А“ група. Избраниците на наставника Николай Пиргов рано взеха инициативата и не я изпуснаха до края на срещата, в която интригата имаше докъм 20-та мин. Тогава преднината им бе само един гол. След това те започнаха методично да я увеличават. За това помогна дисциплинираната игра в защита и сигурните намеси на вратарите Велик Танев, Димитър Ортомаров и Георги Николов. След почивката пиринци показаха психическа устойчивост и не се поддадоха на домакинските провокации. Авансът стигна 10 гола в средата на втората част. В 6 от последните 10 минути гоцеделчевци играха с човек по-малко, след като реферите отстраниха за по 2 минути техни състезатели. За „Пирин“ (ГД) най-резултатен бе привлеченият преди броени дни Веселин Чакмаков, който наниза 10 гола. Най-много в мача обаче вкара Петко Петков от хасковлии, фиксирал на сметката си 12 успешни стрелби.
„Радвам се за победата, която бе дело на целия отбор, който се вложи изцяло и не позволи на домакините и страничните фактори да повлияят на играта му. На всеки ще бъде трудно да играе в Хасково. Доволен съм от доброто включване на новите попълнения, както и на онези състезатели, които не можеха да бъдат с нас в определени периоди заради различни причини. Сега мислим за следващия ни мач, който не е лек – гостуване на „Осъм“ в Ловеч“, заяви Н. Пиргов.
„ПИРИН“ (ГД): Ортомаров, Янев – 1, Копривленски – 4, Владков – 6, Кузе – 2, Тунтев – 7, Симеонов – 1 (Танев, Николов, Георгиев – 3, Магдалинчев – 2, Дробенов – 1, Чакмаков – 10).
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ


Веселин Чакмаков

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *