Гоцеделчевските хандбалисти почнаха летните контроли с победа над македонци

Хандбалният „Пирин“ (ГД) спечели първата си лятна контрола след 28:27 (16:14) с македонския втородивизионен „Астрион“ (Струмица). Домакините представиха тима си за новия сезон в своята зала „Неврокоп Арена“, където излязоха в познатия от миналата година състав. Избраниците на наставника Николай Пиргов позволиха на опонентите си да държат двубоя гол за гол до 12-та мин., когато при 8:8 взеха преднина от 2 попадения и не я изпуснаха до последния съдийски сигнал за първата част. Силни изяви имаха вратарите Димитър Ортомаров и Велик Танев, които на няколко пъти правиха решителни намеси.

След почивката гостите възстановиха равенството до 36-та мин., но за кратко, след като пиринци затвориха играта пред собственото си поле и се възползваха от грешки в отиграванията на противника. Любомир Дробенов наниза 5 попадения, даде заявка да излезе от миманса и да бъде сред основните действащи лица в официалните срещи. По 5 пъти се разписаха Георги Георгиев-Гочето и юношата на „Интер“ (Бл) Добрин Тунтев. От македонците се отличи Мите Караиванов, който вкара 12 гола. Дебют при мъжете направи голямата надежда на гоцеделчевския хандбал, 15-годишният Димитър Пирински.

„Получи се хубава контрола, в която успяхме да видим тима за първи път след почивката. Има още неща, върху които трябва да се съсредоточим, но в този ранен етап на подготовката не можем да правим генерални изводи. Играхме с доста силен съперник. Успехът има и ефект от психологическо естество. Предстоят ни още проверки, търсим противници от Гърция, а и от България, но разстоянието е проблем за спаринги с тимове от нашата страна. Не изключваме да направим още един спаринг с „Астрион“ като продължение на нашето сътрудничество. Димитър Пирински вече тренира с мъжете. Освен него и други момчета от нашата школа ще се включат в състава да се обиграват и постепенно да навлизат в първия отбор“, коментира Н. Пиргов.

„ПИРИН“ (ГД): Ортомаров, Копривленски – 3, Г. Ив. Георгиев – 5, Дробенов – 5, Тунтев – 5, Янев, Симеонов – 2 (Танев, Партенов, Атрев, Владков – 3, Пирински, Юсев, Г. Георгиев, Кузе – 3, Магдалинчев – 2).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *