Гоцеделчевските хандбалисти с летящ старт в зона „Витоша“

Хандбалният отбор на „Пирин“ (ГД) стартира с пълен актив от точки в зона „Витоша“ при юношите до 16 г. в зала „Неврокоп арена“. По волята на жребия откриващият мач в І есенен турнир бе между неврокопчани и „Интер“ (Бл), срещу който хората на Любомир Арнаудов показаха, че успешно правят смяната на поколенията. Гостите първи взеха аванс и показаха, че могат да накажат всяко подценяване. 5 минути преди почивката обаче не се разделиха с преднината си от 3 гола и допуснаха изравняване, след което пиринци взеха нещата в ръцете си и се оттеглиха при 15:10 в своя полза.

През втората част двата тима на практика повториха резултата от първата и двубоят завърши 30:20. Най-резултатни за домакините бяха дебютиралите за мъжкия тим Борислав Партенов и Боян Юсев, който отбелязаха по 8 гола, толкова за „Интер“ вкара Мирослав Крумов. По-късно „Пирин“ (ГД) надигра ЦСКА с 31:25 (12:10), а Б. Партенов порази 10 пъти мрежата. Сериозен принос за успехите имаха вратарите Иван Попов и Любомир Станчев с поредица решителни спасявания.

В останалите два мача „Локомотив“ (Мз) оправда очакванията и надделя над ЦСКА с 36:15 (18:8) и „Интер“ с 31:10 (13:3). Най-резултатен за благоевградчани бе Бойко Андонов с 4 гола.

ВАСИЛ БОРИСОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *