Гоцеделчевският военен инженер Атанас Темелков оглави държавната агенция „Електронно управление“

61-годишният Атанас Темелков е новият председател на държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). Досегашният главен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който бе определен от Министерския съвет за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Атанас Темелков стана главен секретар на ДАЕУ през декември 2016 г. Той е роден на 14 юли 1956 г. в град Гоце Делчев. Възпитаник е на Висшето военно училище в Шумен, профил „Артилерийско инструментално разузнаване” – „инженер по геодезия, картография и фотограметрия”, и на Военната академия „Георги Стойков Раковски“ по специалност „Автоматизация на управлението”. В периода от 1978 г. до 1984 г. е заемал редица армейски командни длъжности, а от 2011 г. до 2016 г. е зам. шеф на ИА „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) към транспортното министерство.

От декември 2016 г. е главен секретар на държавна агенция „Електронно управление”. Ръководил е екипи за разработването на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и други. Участвал е в международни работни групи и учения на НАТО и ЕС, в борда на директорите по КИС на НАТО и други.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Петър

    добре де ние ли сме най големите балъци на тоя света?!! значи правят нова държавна агенция, спускат едно поставено лице замесено в изборни манипулации, което си бие камшика след една година, в която иначе бяха приказки до небесата как ще правим електронно управление и как ще стигнем нивото на развитите европейски държави. Назначават на неговото място дядо му, на който сигурно секретарката му включва компютъра. Нищо лично спрямо човека, но не може хора по възрастни от създаването на компютъра с военно образование да изграждат електронно управление. От главен секретар послушник за награда председател…. очевидно държавните длъжности вече нямат никаква стойност…а ние наистина сме най големите тъпаци, защото толерираме подобни назначения! Още 5 милиарда ще изтекат и пак няма никакво електронно управление да видим.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *