Гоцеделчевският предприемач А. Шербетов вдига хотел върху терен в Огняновските бани, придобит при Тройната коалиция

Хотел на 4 етажа с 20 стаи, закрит басейн с размери 112/8 метра, сауна, масаж, лоби бар и фотоволтаична инсталация е решил да вдига върху терен от над 2 дка в Огняновски минерални бани гоцеделчевският строителен предприемач Ангел Шербетов. Мястото в момента представлява 2 съседни голи парцела, които тепърва ще се обособят в общ.

Шербетов ще действа с най-известната от 6-те компании с негово участие – „Шербетов-М“ ООД. Тя е с впечатляващия капитал от 405 000 лв. и в нея предприемачът е съдружник с Георги Милчев.

В района А. Шербетов е известен като един от най-честите победители в обществени поръчки – общо с фирмите му се свързват публични фондове за 12 159 406,00 лв. Той бе избран като изпълнител за пътната връзка с. Илинден – ГКПП Илинден, направи канализация и водопровод на улици в Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча, изгради Първи корпус на текстилна фабрика „Пиринтекс”, Ловния дом на ЛРД „Сокол”, Дома за деца с увреждания в гр. Гоце Делчев и др.

Извън многобройните строителни обекти, в актива на фирмата му „Шербетов-М“ има и концесия от 2005 г., с която той получи от Министерския съвет за 25 г. находището за пясък и чакъл „Кокошките“ в община Хаджидимово. През 2012 г. Шербетов си навлече гнева на бившия депутат от ГЕРБ Георги Андонов, че грубо нарушавал концесионния си договор с държавата, което се отразило драстично на спада на водата в река Места, но нищо не бе доказано. Най-големият скандал около името му обаче бе свързан с гребната база в Огняново, до която сега предприемачът иска да вдига хотела си. В последните дни на управление на Тройната коалиция, въпреки изричната забрана за деактуване, тогавашният областен управител Владимир Димитров издаде нов акт за държавна собственост и обяви търг за мястото, именувано като „водна спортна база”. При начална цена за наддаването едва от 175 000 лв. /7 пъти по-ниска от оценката на министерските експерти/, Ангел Шербетов спечели търга само със 175 лв. отгоре.

През февруари 2010 г. скандалната сделка влезе в прокуратурата, но единственият резултат бе уволнението на шефката на отдел „Държавна собственост” в областта Величка Каймаканова, която пропуснала да уведоми шефа си Вл. Димитров, че теренът е под възбрана. Същата година новият областен управител Валери Смиленов забрани на Шербетов всякакво строителство в района на гребната база до приключване на делата, водени от държавата, за обявяване продажбата за недействителна. Държавата обаче загуби делото, Шербетов започна усилено строителство на къщи за гости, барбекю и др., а сега ще прави до минералните извори на Огняново и хотел.

Сред многото си строителни ангажименти А Шербетов има и кратък политически флирт – на местните избори през 2003 г. той бе в съветническата листа на „БЗНС-Народен съюз“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *