Гоцеделчевският предприемач Р. Кирев отвя 6 мастити фирми и измъкна под носа им 1,5 млн. лв. за физкултурен салон и ремонт на детска градина

За по-малко от месец гоцеделчевският строителен предприемач Руен Кирев спечели 2 обществени поръчки в общината на стойност близо 1,5 млн. лв. По едната фирмата му „БКС” ЕООД ще изгради физкултурен салон на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в с. Корница, който ще представлява самостоятелно тяло, залепено за сградата на школото, с площ 418,5 кв.м. Стойността на строежа е 263 000 лв. без ДДС. Към сумата претенции имаше и местната строителна фирма „Шербетов-М” на Ангел Шербетов и Георги Милчев, чиято оферта беше с 44 лв. по-висока. Не минималната разлика в цената, а фактът, че Кирев предложи да започне строежа без аванс, обаче препъна конкурентите му и с разлика, по-малка от 2 точки в комплексната оценка, „БКС” спечели обекта.

Много по-ожесточена бе надпреварата по втората поръчка – за ремонт на ЦДГ №4 „Радост” в Гоце Делчев, за която общината е предвидила 902 511 лв. без ДДС. Кандидатите по нея бяха 6 фирми, коя от коя с по-впечатляващо портфолио. Още в началото на процедурата по избор на изпълнител комисията безапелационно отстрани 3 от тях. Благоевградската „Диана 7” ООД на Никола Шимбов и сина му Георги се прости с по-нататъшното си участие заради пропуск да посочи на кои обекти се е трудил предложеният за ръководител на обекта неин специалист, както и къде са се трудили техническите им ръководители. Санданската „Давидов 2012” ООД на братята Ангел и Симеон Давидови не успя да прескочи изискването на комисията да кандидатства за обекта, посочвайки поне един подобен, който е изградила през последните 5 г. Провали се и „Растер юг” ООД на благоевградчаните Антон Муртов и Радослав Костов, отстранени, понеже не посочили сроковете, в които ще извършат строителните дейности.

Финалисти за строежа на физкултурния салон с „БКС” останаха благоевградската „Престиж бизнес-93” ООД на Любен Янев и Георги Шапков и столичната „Булинвестстрой груп” на Владко Михалков. От тримата финалисти „БКС” даде най-висока оферта – 900 000 лв. без ДДС, но комисията я предпочете и благодарение на другите критерии, по които се образува комплексната оценка, Кирев спечели офертата.

Двата обекта трябва да бъдат завършени в рамките на 1 календарна година след подписване на договорите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *