„Градешница къп“ събра миналогодишния шампион от Падеш, „железните тигри“ с орлето Вл. Шумантов и миньорите от Бобов дол

Четвъртото издание на турнира „Градешница къп 2022“ събира отбори от 3 области на родината. На поканата на домакините от Долна Градешница отвърнаха положително „Спортист 1959-Падеш“, челникът в четвъртото ниво на футбола в Софийско „Железница“ и „Миньор“ /Бд/. Утвърдителния отговор участниците подплатиха с резервации в местни хотели и къщи за гости във времето на провеждане на форума 19-20 февруари. Падешлии пристигат с ореола на победители от последната надпревара, в редиците им блестят завърналият се на терена след неколкогодишна пауза бивш голмайстор на благоевградския „Пирин“ Веско Стойков, както и Иван Дамянов, Кристиян Крушов, Драго Драганов… Възродителят на най-популярната игра в селото след 33 г. забвение Кирил Цацов привлече за каузата и доста млади и кадърни момчета в юношеска възраст, които в дебютния сезон в пиринската бундеслига държат място в златната среда на класирането.

„Друга бира“ в сравнение с останалите участници са „железните тигри“ с лидер ексорлето Владислав Шумантов и още куп футболисти със стаж в професионални отбори. Тимът финишира през есенния полусезон на третата позиция в столичната АОГ-Юг и с реални шансове да атакува промоцията в по-горна група. Отскоро аматьорският клуб разполага със своя детско-юношеска школа, организатор е и на силния турнир „Витоша къп“, в миналата кампания стана областен първенец за купата на АФЛ.

Бобовдолските миньори не се нуждаят от представяне и са най-титулуваният клуб в квартета, който е играл и в „Б“ група, незаобиколим фактор в Кюстендилска област, разполагащ с добра материална база и собствена ДЮШ.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *