Градинарски омлет

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тиквичка
2 зелени чушки
2 червени чушки
1/2 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с. л. олио
2 глави лук
3-4 с. л. брашно
7 яйца
1 бакпулвер
черен пипер
100 гр кашкавал
200 мл сметана за готвене
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния. В същият тиган задушете зелените чушки и тиквичката, нарязани на кубчета за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина. Разбийте яйцата със сметаната, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте.

Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една-лука, в друга-тиквичките със зелените чушки и в трета-червените чушки). В намаслена и набрашнена тава сипете, първо сместа с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 градуса за около 40 минути. Консумирайте топло или студено.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *