Градоначалникът Камбитов и директорът на Благоевградската професионална гимназия А. Драгоев направиха първа копка за модернизацията на учебната база

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и заместниците му Христина Шопова, Зорница Кралева и Иво Николов направиха първа копка от разширяването и модернизацията на учебно-производствената база на Благоеградската професионална гимназия.

Модернизацията на училището включва изграждането на триетажна сграда с физкултурен салон, 10 специализирани работилници, кабинети и лаборатории, оборудвани с необходимата техника и апаратура.

“Вярвам, че професионалното обучение ще върне позициите си, които в момента са позагубени”, сподели по време на церемонията вчера градоначалникът д-р Камбитов. Той подчерта, че освен изграждането на новата триетажна постройка е ремонтиран покрива и е санирана сградата на БПГ. Кметът обеща тя да бъде газифицирана, както и да се подмени спортната площадка с изкуствена настилка.

„Подобряването на материалната база ще повиши качеството на образованието и обучението в съответствие с изискванията на бизнеса и пазара на труда и ще спомогне да се утвърдим като лидери при подготовката в предлаганите от нас специалности“, сподели директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев.

Директорът на гимназията, заедно с кметът и заместниците му, направиха първата копка в двора на училището. Срокът за изграждане на новата сграда е 18 месеца и трябва да приключи до месец юли 2018 г.

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *