Гражданите на пет балкански страни ще влизат в тях без PCR тестове

Република Северна Македония и още четири страни от региона с обща инициатива и в координацията с министерствата на здравеопазването решиха от понеделник, 12 октомври, да позволят влизане в страните без прилагане на негативен PCR тест на граничните пунктове, съобщава „Независен вестник”, цитиран от БТА.

Правителството на Северна Македония реши на заседание вчера да позволи безпрепятствено влизане в държавата на граждани на Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина, а реципрочно е договорено и гражданите на Северна Македония да пътуват в тези страни без да показват негативни тестове за коронавирус на границата. Досега гражданите на Северна Македония можеха да пътуват без PCR тест само до Албания и Турция.

Решението е било взето по предложение на Комисията по заразни болести и заради потребностите на гражданите, но с апел от страна на правителството пътуванията да се сведат до минимум и изключително за неотложни нужди и с цялостно прилагане на всички мерки за лична защита от COVID-19.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *