Граждани и туристи в капан! Зверски задръствания на входа на Сандански

Зверски задръствания стават на входа на Сандански в пиковите часове, гражданите и туристите попадат в капана на дълги колони на кръстовището на отсечката на международния път Е-79 при паметника на Спартак. По три пъти на ден за 10-15 минути се получават изнервящи тапи заради натоварения трафик по Е-79 за Гърция и в посока София. Задръстването се получава сутрин от 7.00 докъм 8.30 ч., на обяд от 12.00 ч. до 13.30 ч. и вечер от 16.30 до 18.00 ч. Това се случва най-често в летните месеци юни, юли, август и септември. Колоната от чакащите да се включат в главния път на кръстовището при паметника на Спартак стига чак до първата светофарна уредба на бул. „Свобода”.

На кръстовището на околовръстния път при автоцентъра също има задръствания в тези часови пояси. Там много често колоната стига до блоковете в жк „Крайречен” и постоянно стават конфликтни ситуации заради шофиране с превишена скорост. Най-честите нарушители са шофьорите на тежкотоварните автомобили, при спускането на входа на града те не спазват ограничението на скоростта, въпреки че е поставен знак за движение с 50 км в час. Водачите искат да се постави камера на това кръстовище, за да се спазва ограничението.

Вчера около 8.00 ч. сутринта репортер на „Струма” на място установи, че за броени минути пак се образува дълга опашка към промишлената зона на града. В късния следобед, когато хората се прибират от работа, ситуацията се повтаря.

Петър Николов от Сандански, който пътува всеки ден по този маршрут сутрин и вечер, обясни, че задръстванията са вай-вече през юли, август и септември. „Всеки ден чакам по 15 минути, за да се включа в главния път и да завия към промишлената зона. От една страна, причината е, че автомобилите, движещи се в двете посоки за София и Кулата, са в колона и не може автомобилите от бул. „Свобода” да се включат в главния път. Вчера сутринта се образува дори втора колона, задръстването стигна чак до светофара на булеварда”, обясни Николов.

Потърсихме за коментар председателя на постоянната комисия по транспорт в община Сандански инж. Димитър Димитров. „Задръстванията са в рамките на 10-15 минути сутрин, на обяд и вечер заради натоварения трафик на международния път Е-79. Очакваме след пускане трасето на Лот 3 на магистрала „Струма” да се облекчи движението. Това ще стане, след като булевард „Свобода” се свърже с магистралата. Тогава ще се разбере дали ще се изгражда и кръгово кръстовище на мястото на светофара на кръстовището, обособено от бул. „Свобода” и бул. „Стефан Стамболов”, коментира Д. Димитров.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. ivo

    абе глупако какъв Инжинер си ти,с това кръгово ти знаеш ли какво задръстване ще стане,а отгоре на всичко и след като преместихте и автогарата там ще стане ад,Катастрова след катастрова

    Отговор
  2. ББ

    имаше една идея от преди години но Дончо от Левуново потроши маса пари да оправи две борчета на булеварда и с другия Дончо Ч да разделят некой лев, то не бяха дъги ,северни,южни,югазападни и на тези двамата няма кой да им потърси отговорност за съсипването на града, а сега другия от Левуново строи автогара по нанадолнище на десет метра от световара, та този инджинер по каруците да ходи и да се ….

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *