Граничен полицай издигнат от БСП за кмет на Трън

Общинската организация на БСП в Трън на конференция вчера избра за свой кандидат на предстоящия частичен вот за кмет на общината Божидар Страхилов. Социалистите от пограничната община са обсъждали две кандидатури – на Страхилов и на Арлин Антонов, който има корени от Трънско. Антонов обаче е получил само 3 гласа, като според местните той е малко известен в района, останалите социалисти са подкрепили кандидатурата на Страхилов, който в момента е граничен полицай.
Божидар Страхилов е деполитизиран, роден е през февруари 1963 година в Трън, през целия си живот живее и работи в Трън. Бивш учител по физическо възпитание е и е известен в пограничния край. Женен е, с едно дете.
До частични избори за кмет в Трън се стигна, след като на 1 юни т.г. избраният Станислав Николов подаде оставка с лични мотиви. Според трънчани обаче той се е оттеглил от поста, след като година по-рано блъсна 6-годишно момче с джипа си и детето е с отстранен далак и част от черния дроб.
До момента в Общинската избирателна комисия няма подадени документи за регистриране за участие в изборите от нито една партия и инициативен комитет. Срокът за регистрация на партии и инициативни комитети е 7 септември, а за регистрация на кандидатите – 12 септември. В ЦИК обаче са се регистрирали ГЕРБ, БСП и Българска социалдемокрация – евролевица.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *