
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
грах – 3 бр. консерви
моркови – 500 г
сушен лук – 2 с.л.
куркума – на върха на ножа
сушен пащърнак – 2 с.л.
микс пипер – 1/2 ч.л.
хималайска сол – 1 ч.л.
олио – 50 мл
червен пипер – 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Олиото се изсипва в тенджерата, в която ще се готви.
Прибавят се сушеният лук и пащърнак и се залива със 100 мл вода.
Оставя се на слаб огън за 10 мин., за да се отпуснат сушените зеленчуци.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно, след което се прибавят в тенджерата.
Прибавя се 200 мл топла вода.
Вари се 20 мин. на среден огън при постоянно разбъркване.
След като морковите са почти сварени, се прибавя грахът, който предварително е изваден и изцеден от водата от консервите.
Прибавя се куркумата, пипера Микс, хималайската сол, червеният пипер и 300 мл топла вода.
Вари ястието от грах с куркума и пащърнак 20 мин. на среден огън./gotvach.bg