Грейна коледната елха в Благоевград

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов запали хилядите празнични светлини на елхата в центъра на града. Празникът започна с традиционно шествие, водено от детския духов оркестър, което тръгна от Съдебната палата и премина по централните улици, за да стигне до пълния с хора площад  „Георги Измирлиев“ пред общината. Там на сцената излязоха талантливите деца от благоевградски частни и общински школи и дадоха старт на Коледния фестивал.

Дядо Коледа изненада всички като пристигна с ретро автомобил, съпроводен от приказни герои.

Жителите и гостите на областния център на Пиринско  станаха  част от богата празнична програма и много изненади, които е подготвила община Благоевград.

Мотото, с което тази година община Благоевград призовава жители и гости на града към сплотеност и добрина, е ,,Коледа е! Дарявай светлина!“.                                                                             

В рамките на Коледния фестивал в Благоевград, който започна със запалването на светлините на града, ще се проведе благотворителна кампания “Добрият дарява надежда“. Тази година се обединяваме в помощ на 11-годишния Деян Апостолов, който има нужда от нашата подкрепа. Целта е да се привлекат към каузата, както децата на Благоевград, така и техните родители, гражданите и гостите на града, да подадат ръка на семейството на Деян, нуждаещо се от подкрепата ни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *