Грейна коледната елха в Благоевград

Коледният дух завладя Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов запали символично светлините на елхата в центъра на града. До него застанаха децата на Благоевград. Феерия от цветове и светлина озариха празничната вечер.

Както struma.bg писа, стотици благоевградчани се бяха събрали на площад „Георги Измирлиев” в областния център на Пиринско в очакване на събитието.

Началото на коледния дух постави пъстро шествие, което тръгна от Съдебната палата в Благоевград от 18.00 часа. То бе предвождано от Детски духов оркестър и мажоретки.

Шествието, съпътствано от много усмивки и настроение, достигна до сцената на площад „Георги Измирлиев”. Рамо до рамо, жители и гости на Благоевград посрещнаха най-обичания и мил Дядо Коледа. По традиция, той се появи неочаквано и бе придружен от приказни джуджета и красивата Снежанка. Водеща на събитието бе Мария Силвестър.

Специално за децата на Благоевград, за които това е един от един от най-вълнуващите моменти в годината, организаторите бяха подготвили атракциони, кокили, светещи топки и много други изненади.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *