Грешката на РЗИ с теста на заразения с Ковид-19 дупничанин М. Кавдански подпали съблекалните на два отбора

Грешката на РЗИ – София с PCR теста на дупничанина Мартин Кавдански подпали съблекалните на неговия тим „Царско село“ и на „Черно море“. Футболистът и съотборниците му първоначално са били уведомени, че всички проби преди мача с моряците в столицата са отрицателни. На следващия ден обаче от лабораторията се поправили за Кавдански, който веднага бил карантиниран. Равносметката от последвалия масов тест на пулове на играчите от двата отбора е седем положителни в състава на варненци и четирима в тима на домакините. Предстои още един тест, този път на всеки поотделно, който да потвърди или отхвърли наличието на вируса. Заразата е прихванал и босът на царете Стойне Манолов. С Ковид-19 била и съпругата му, която вече е изписана от „Пирогов“.

Ето какво заяви силно притесненият „нулев“ пациент М. Кавдански: „Аз съм добре, но съм силно притеснен, че съм заразил и други. Изолирани сме с 8-годишната ми дъщеричка и сестра ми в комплекса в София, в който живея. Те, също като мен, нямат симптоматика. Преди мача, по време и след него не съм чувствал никакъв дискомфорт, нямах никакви оплаквания. Не мога да си представя как може да дадат документ, че съм с негативен резултат, на базата на този документ да се играе мач и после да обявят това нещо… Преди всеки двубой ни тестват, не знам каква е тази грешка, която са допуснали. Момчетата от „Черно море“ след това се прибират във Варна, виждат се със семействата си. Не знам къде съм хванал корната. При положение че играем през 3-4 дни, освен на мачовете и тренировките, никъде не съм ходил. Постоянно съм в комплекса. Не съм посещавал обществени места. Ако съм имал симптоми, щях да усетя, да се обърна към треньора, към медицинския ни щаб. Но нямаше такова нещо, всичко си беше наред, познавам отлично тялото си. И какво се оказва в крайна сметка – ако не ни правят всяка седмица тестове, въобще нямаше да разбера, че съм с Ковид-19. Сигурно доста хора има заразени, които нямат средства и не могат да се тестват. И го изкарват вируса. Не е страшно. Дъщеричката ми разбира какво се случва, вече не е толкова малка. Много адекватно приема нещата. Да, малко й е скучно, като знае, че не може да излиза от стаята, но няма как. Най-тежко ми е, че не мога да помагам на отбора. Точно за най-важните мачове стоя затворен в стаята“.

Същевременно под карантина беше поставен целият отбор на втородивизионния „Локомотив“ (ГО), след като трима от играчите дадоха положителни проби.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *