HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Грешките, които правите при качване на кантара

Ако сте обсебени от теглото си, със сигурност притежавате кантар, който експлоатирате ежедневно. Качването на кантара се превръща в механично действие, което обаче може сериозно да обърка психиката ви, когато не го правите правилно.
Ето и кои са най-честите и несъзнателни грешки при теглене:
1. Мерите се всеки ден?
Препоръчително е да се мерите веднъж в седмицата, а не всеки ден. Това води до обсебеност и е напълно нездравословно.
2. Веднага след тренировка
Един литър вода е равен на един килограм. При тренировка губите много вода (особено ако е по-интензивна) и така се заблуждавате, че сте отслабнали.

3. Теглите се на чужд кантар

Едно от златните правила при следене на теглото е, че трябва да се мерите на един и същи кантар. Всеки уред има собствени настройки, които може да показват различни резултати от реалните.
4. Теглите се по различно време
Второто най-важно правило е да се мерите в едно и също време на деня. Както се досещате, има огромна разлика дали ще се теглите на гладно или на пълен стомах, рано сутринта или в края на деня. За да отчитате обективни и реални резултати, трябва да съпоставяте цифрите в едни и същи условия.
5. Мерите се с дрехи
Една тениска или потник няма да добави повече от 150 г, но ако сте си сложили маратонки, пуловер и дънки, може да качите до килограм и отгоре над реалното си тегло.
6. Кантарът е на килим
Изследвания са показали, че ако сложите кантара си на килим, ще тежите повече. Уредът трябва да е на твърда повърхност.
7. Теглите в определени дни на месеца
Дамите трябва да знаят, че в дните около менструацията им, тежат повече, тъй като задържат вода. Тогава цифрите на кантара не отговарят на теглото им. Не забравяйте, че стрелката на кантара не е фактор дали изглеждате добре или не.
Има хора с по-масивни и тежки кости, мускулите също тежат. Нерядко един човек изглежда стегнат и слаб, а кантарът показва по-сериозна стойност. Не се паникьосвайте, не се морете с глад, а се хранете здравословно и се движете!tialoto.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *