HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Грешки в банята, които често водят до акне по гърба

Много мъже и жени са засегнати от акне, включително и по гърба. Състоянието се среща по-често сред дамите, като засяга повече от 50% от тях в 20-те им години. За сравнение, 40% от мъжете на същата възраст страдат от акне по гърба.

То може да се лекува с антибиотици или с промени в хранителния режим, в зависимост от тежестта на изявата му.

Според някои дерматолози обаче състоянието на акнето може да се облекчи, просто ако се научим как да се къпем правилно. Да, вероятно звучи малко глупаво, но истината е, че често в банята допускаме някои грешки, които впоследствие вредят на кожата.

Повечето от нас първо измиват косата си, след което нанасят балсам, а докато той остава върху косата, се измива тялото. Накрая се изплаква балсамът, което всъщност е грешката. Така косата става мека и гладка, но гърбът ни остава покрит с част от продукта.

Ето какъв подход препоръчват специалистите: – Измиваме косата с шампоан. Нанасяме балсам. Изплакваме балсама. Вдигаме косата нависоко. Измиваме тялото.

Акнето може да се дължи на много фактори. Пъпките се появяват основно, когато мастните жлези произвеждат прекалено много себум и впоследствие запушват порите.

Това води до размножаване на бактериите върху кожата, която реагира с поява на червени възпалени лезии.

Този процес може да бъде подхранван от редица други фактори, включително гени, хормони, менструален цикъл, стрес, медикаменти и консумация на въглехидрати като хляб, ориз и тестени изделия.tialoto.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *