Григор Димитров: Гордея се, че съм българин от Хасково

„Българин съм, от Хасково съм и се гордея с това”, сподели най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров, който от три дни е в родния си град.

Днес той посети последователно Спортно училище „Стефан Караджа“, на което е възпитаник, детска градина и Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, където майка му Мария е преподавател по физическо възпитание и спорт. Той дори присъства на урок по генетика в кабинета в биология, който е създаден с негова подкрепа. По-късно Григор бе в тенис комплекса „Хасково“ в парка „Кенана“, откъдето тръгва неговият спортен път. Димитров участва във фото- и видеосесия на световен спортен бранд.

„Всеки напоследък играе добре и става все по-трудно, но аз се наслаждавам. Във форма съм, приемам победите и загубите добре, продължавам напред“, заяви българинът пред журналистите. „Тук ми е супер, мама има рожден ден днес. Радвам се, че съм с нея на специалния ден. Много съм щастлив, че съм вкъщи с тях в момента. Тя има много хубав подарък, но не искам да го споделям сега. Тя винаги ми е казвала, че аз съм ѝ най-скъпият подарък. При нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрекъснато, споделяме. Харесва ми да сме заедно, но, за съжаление, това е трудно“, добави Димитров.

Хасковлията призна, че не е имал време да гледа юношите ни на Australian open. „Радвам се за многото българчета, които играха там. Гордея се винаги, когато видя българското знаме. За тях най-важното е борба, постоянство и правилните хора до тях“, посочи звездата и обясни своята философия: „Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, искам аз да си направя пътя. Това казвам и на по-младите. Те сами да си направят своя път, да минат през него, да си направят грешките, да ги осъзнаят и да продължат напред. Така се пораства не само в тениса, но и в живота“, смята Димитров./БГНЕС

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *