Григор Димитров започна с победа на турнира в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа на демонстративния турнир „Куйонг Класик“ в покрайнините на Мелбърн. Гришо спечели на 1/4-финалите срещу №28 в света Борна Чорич, след като го надви с шампионски тайбрек. Успехът дойде след шампионски тайбрек, тъй като българинът спечели първия сет, но втората част бе за хърватина. Все пак, в ключов миг от шампионския тайбрек до 10 точки, Григор показа по-голямата си класа и логично продължи към полуфиналите в подготовката си за Australian Open 2020, пише Gong.bg

ГРИГОР ДИМИТРОВ – БОРНА ЧОРИЧ 6:3, 5:7, 10:8

Мачът започна добре за Григор Димитров, който спечели подаването си в първия гейм на нула. След това двамата с хърватина размениха по един сервис-гейм. При 2:1 в своя полза Димитров изтърва две възможности за пробив, но при третата не сбърка и поведе с 3:1. След това българинът затвърди пробива си и това му даде сериозна преднина в първия сет. До края на частта двамата печелеха подаванията си. Така се стигна до деветия гейм, в който Гришо изтърва два сетбола, но при третия си опит не сбърка и поведе в мача след 6:3.

Вторият сет бе изключително равностоен, а още в първия гейм Чорич имаше опция да пробие сервиса на Григор, но без успех. Всеки един от двамата взимаше леко своите подавания, а два шанса за пробив имаше хърватинът отново в седмия гейм, но Григор пак се справи.

При 5:6 за Чорич се стигна до брейкбол, който се яви и сетбол за хърватския състезател, а Григор прати топка аут по диагонала, за да влезе мачът в шампионски тайбрек. Той започна с минипробив за хърватина, но Гришо моментално спечели при подаване на съперника и паритетът бе факт. Темпото бе диктувано от Григор, който в изключително важен момент успя да вземе три поредни точки, правейки резултата 9:7 за себе си. Ретурн в аут за Борна Чорич и Григор Димитров спечели първия си двубой на „Куйонг Класик” срещу представителя от Топ 30.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *