Григор Димитров отново загуби от Дел Потро и отпадна в Рим

Григор Димитров отново не успя да победи Хуан Мартин дел Потро и по този начин отпадна още в първия кръг на Мастърса в Рим. Българинът загуби с 6:3, 2:6, 3:6 след малко повече от два часа игра.

Това бе пето поражение в пет мача за най-добрия ни тенисист срещу аржентинеца.

Във втория кръг Дел Потро ще срещне 53-я в света Кайл Едмънт (Великобритания), който победи португалеца Жоао Соуза с 6:3, 6:4.

Димитров започна трудно, като още в откриващия гейм на мача му се наложи да спасява две точки за пробив. При 3:2 Гришо се възползва от лекото разколебаване на аржентинеца и спечели подаването му за 4:2. До края на сета стабилната игра на българина продължи и той спечели частта с 6:3.

Вторият сет отново започна зле за хасковлията. Той допусна пробив за 0:2. Дел Потро вдигна темпото и нанесе втория си удар за 0:4. Българинът върна един брейк за 1:4, но допусна нов и съперникът му изравни резултата в мача след 6:2.

В решителната трета част и двамата сервираха стабилно, но при 3:4 Гришо допусна ключов пробив, който се оказа решаваш за изхода от двубоя – 3:6 за Дел Потро и победа.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *