HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Григор Димитров: Още имам бг паспорт и нося герба на телефона си

“Тенисът не е спринт, а маратон. Ако направиш всичко както трябва в началото на кариерата си, ще ти се отплати със сигурност”, каза Григор Димитров пред Нова тв.

Признава, че са го гонили от корта много пъти, но винаги се е връщал обратно и дори е тренирал по-добре.

За мача си с Надал Григор казва, че е горд, че е издържал пет сета и е вярвал в себе си: „Усетих, че заслужавам да спечеля мача”, казва той.

След поредица от загуби и раздяла с треньора, Григор споделя, че се е чувствал изгубен. Без онази любов към играта, която го е завела в подножието на върха.

„Имаше моменти, в които наистина не можех да събера себе си. Не можех да се фокусирам да тренирам по начина, по който е било печелившо. Нямах и треньор известно време. Изгубих своя път към успеха”, казва тенисистът.

„Имало е моменти, в които съм се чувствал като машина за победи, но там е моментът да се върнеш обратно към корените – семейството и приятелите. Без майка ми и баща ми никога нямаше да съм това, което съм. В най-трудните моменти знаеш на кого да се обадиш. В момента оценявам много повече всички победи и загуби”, казва още Димитров.

Още първият треньор сравнява Гришо с 10 години по-големия Федерер и тази емблема дълго тежи.

„Винаги с него сме поддържали връзка. Наистина го оцених като играч, а после и като приятел. Имал съм го за идол, винаги гледам мачовете му и дори използвам някои от тактиките му срещу дадени играчи”, признава още Григор.

С нов треньор, нов режим и ново вдъхновение той слага точка на съмнението и кара светът да замълчи с уважение.

„С треньора ми Дани Валверду можем да говорим на един език. Комуникацията е едно от най-важните неща. Има периоди, когато е искаме да се чуваме, което е много здравословно за една връзка между треньор и тенисист. Вече когато сме заедно – наистина се започва”, разказва Гришо.

„Още имам български паспорт и нося герба отзад на телефона си. Просто си върша моята работа в момента”, признава тенисистът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *